ponedeljek, 17 junija, 2024
HomePredstavljenoSlovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

Pred 27. aprilom, dnevom upora proti okupatorju, je Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Zagorje ob Savi v torek, 25. aprila, pripravila tradicionalno proslavo v počastitev omenjenega praznika.

Zbrane je nagovoril državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, ki je v slavnostnem nagovoru med drugim poudaril: »Na nas je, spoštovane, spoštovani, na nas, svobodoljubnih pomnilcih preteklosti je, da vselej znova odločno in ponosno povemo: narodno-osvobodilni boj, partizanski boj, je bil eno največjih domoljubnih dejanj v narodovi zgodovini. To je bil boj za preživetje naroda. In tukaj pač ni prostora za več resnic.

Brez partizanskega boja bi na tej zemlji utihnil slovenski jezik. Bi bil narod izbrisan z obličja sveta. In sanje o samostojni neodvisni državi, uresničene leta pozneje, bi umrle pod okupatorskim škornjem, umrle v mlakah krvi. Zato, ponosno, odločno, samozavestno ohranjajmo spomin. Izpričujmo resnico o partizanskem narodno-osvobodilnem boju.« V kulturnem programu so nastopili recitatorka Maša Troha, Pihalni orkester Svea Zagorje pod vodstvom Petra Kudra, tenorist David Jagodic ter združeni pevski zbori: Moški pevski zbor Loški glas, Mešani pevski zbor Ladko Korošec, Ženska vokalna skupina Iris, Zagorski oktet in Mešani pevski zbor Izpod Svete gore, vsi pod vodstvom Klemna Benka.

Oglas

Popularno