četrtek, 13 junija, 2024
HomeKronikaSplošna bolnišnica Trbovlje prejela pomembno donacijo

Splošna bolnišnica Trbovlje prejela pomembno donacijo

Danes, 16. septembra, je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥ življenje bolnišnici predala družba T-2. Gre za nadaljevanje uresničevanja poslanstva društva Slojenčki, da slovenske porodnišnice ostanejo sodobne zdravstvene ustanove, ki so po ponudbi in strokovnem znanju na področju medicine, zdravstvene in babiške nege ter oskrbe, enakovredne podobnim ustanovam v razvitem svetu. Tega cilja ni možno uresničiti brez konstantnega vlaganja v najmodernejšo medicinsko opremo. Društvo Slojenčki lahko svoje poslanstvo uresničuje v sodelovanju s svojimi podporniki, med katerimi je eden največjih ravno družba T-2.
Naprava za fototerapijo BL70 je najsodobnejša naprava za zdravljenje zlatenice. Gre za fotolučko, ki omogoča varno terapijo s prilagajanjem doze in časa obsevanja, hkrati pa je prijazna do naših najmlajših pacientov in njihovih mamic, saj jim omogoča, da svojega otroka med obsevanjem opazujejo preko kamere, za čas hranjenja ali nege pa terapijo vmes tudi prekinejo.


Direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje dr. Romana Martinčič se je za donacijo, ki bo omogočila varno, uporabnikom prijazno in najsodobnejšo zdravljenje srednje težkih ali težkih oblik zlatenice, iz srca zahvalila družbi T-2 in društvu Slojenčki. »Današnja predaja vrhunskega aparata za potrebe fototerapije novorojencev je dokaz, da smo kljub izzivom, ki jih pred nas postavlja sedanji čas trdno povezana družba, s čutom za najbolj ranljive med nami. Hvala družbi T-2 za donacijo in društvu Slojenčki, da s svojimi dobrodelnimi aktivnostmi omogočata kakovostno zdravstveno obravnavo naših najmlajših na območju celotne države, saj so ravno otroci naša skupna prihodnost.«


Koordinatorka projekta za društvo Slojenčki Andreja Verovšek je predstavila cilje in delovanje dobrodelne akcije Slojenčki in se ob tem zahvalila vsem, ki društvo pri uresničevanju njihovega poslanstva podpirajo. ”Donacija družbe T-2 v okviru dobrodelnega projekta T-2 ♥ življenje je v zadnjih petih letih največja enkratna donacija, pri kateri sodeluje naše društvo. V slovenskih porodnišnicah namreč pogosto primanjkuje najsodobnejše opreme, ki bi izboljšala pogoje za zdravljenje novorojenčkov. S podporo podjetja T-2 in njihovih partnerjev bo letos najnovejše naprave BL70 tako prejelo vseh 14 slovenskih porodnišnic, kar bo vsem staršem, ne glede na lokacijo porodnišnice, zagotavljalo enake pogoje za zdravljenje novorojenčkov.” Član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga Gregor Štampohar je poudaril zavezanost njihove družbe pri podpori društva Slojenčki in njihovega družbeno odgovornega projekta T-2 ♥ življenje. »Dobrodelni projekt T-2 ♥ življenje v T-2 izvajamo že četrto leto zapored, letos pa smo v prizadevanjih pomagati najbolj ranljivim članom naše družbe združili moči z društvom Slojenčki. Naše skupne aktivnosti so usmerjene v izboljšanje opremljenosti vseh slovenskih porodnišnic z najsodobnejšimi aparaturami, saj prav novorojenci že v prvih dneh svojega življenja potrebujejo res vrhunsko zdravstveno oskrbo. Ko gre za reševanje življenj naših najmlajših, so se klicu k dobrodelnosti hitro in brez pomisleka odzvala tudi naša partnerska podjetja, projekt pa z velikim srcem podpirajo tudi zaposleni v T-2 in naši uporabniki, na kar smo zelo ponosni.”


V Splošni bolnišnici Trbovlje se je v lanskem letu rodilo 455 otrok, v povprečju pa vsak sedmi novorojenec potrebuje fototerapijo, s katero se prepreči, da bi bilirubin povzročil trajno okvaro možganov in s tem invalidnost. Zato je donacija naprave za fototerapijo BL70 velika pridobitev za vse prebivalce regije, ki jo pokriva Splošna bolnišnica Trbovlje.

Tekst: SB Trbovlje
Foto: ETV


Oglas

Popularno