ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeKronikaTek, kolesarjenje, pohodništvo in igrarije

Tek, kolesarjenje, pohodništvo in igrarije

Sobota pred 9. avgustom, praznikom Občine Zagorje ob Savi, je bila večji del športno obarvana. Tako so že zjutraj na pot po zagorski dolini krenili pohodniki, ki so se udeležili tradicionalnega pohoda, ki ga organizira Športno društvo Izlake, preko 100 kolesarjev pa se je v organizaciji Kolesarskega kluba Zagorska dolina s kolesi vzpelo na Zasavsko Sveto goro. Na cilju jih je pričakal župan Matjaž Švagan, ki je najboljšim podelil odličja.

Mlade mamice so se v Evroparku lahko udeležile festivala Dojiva se, ki sta ga pripravila društvo Pod srcem in Mali migec, večji otroci pa so se zabavali na mestni ploščadi v Zagorju, kjer je DPM Zagorje pripravil kreativnico za otroke in postavil napihljiva igrala, v sodelovanju s KU-KUC gledališčem pa so otrokom poklonili še predstavo Mala murska deklica.

Popoldne je bilo živahno na tržnici Pod uro, kjer je bil cilj tekaških tekmovanj – tradicionalnega, letos že 16. teka po zagorski dolini, tekači so startali na Polšini pod Trojanami, in cici teka, otroških tekov na 500 in 1000 metrov ter teka invalidov. Tekaško prireditev so tudi letos, v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, pripravili člani Športnega društva Izlake. Preden je podelil odličja najboljšim tekačem, je zagorski župan Matjaž Švagan simbolno predal namenu električna kolesa v projektu Za naprej, ki pa bo v praksi zaživel prihodnji mesec, ko bo na petih najsodobnejših terminalih stalo 50 koles. Dejansko bodo projekt zagnali ob predvidenem prihodu našega zagorskega olimpionika Primoža Rogliča v domači kraj. Primož se namerava domov vrniti po dirki po Španiji, kamor bo odpotoval že te dni. Takrat mu bomo v Zagorju pripravili velik sprejem, obeta pa se nam pravi kolesarski praznik, saj bomo takrat postavili tudi temeljni kamen za gradnjo Kolesarske steze Primoža Rogliča ter v celoti vzpostavili izposojo električnih koles.

Oglas

Popularno