četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljeno(Za)Trajbi v jesen z nagradno igro

(Za)Trajbi v jesen z nagradno igro

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«. Letošnji jubilejni, že 20. Evropski teden mobilnosti, se opira na raziskave mobilnostnih navad, ki kažejo močno korelacijo med potencialom za spreminjanje potovalnih navad in zdravjem. V ta namen želimo še dodatno spodbuditi uporabo in izposojo e-koles Trajbi, zato bomo izmed vseh, ki se bodo v tem tednu včlanili v sistem izposoje e-koles Trajbi, izžrebali tri nagrajence, ki bodo prejeli brezplačno članarino za leto 2022. Z omenjeno akcijo želimo še dodatno spodbuditi uporabo e-koles po mestu in spremeniti navade ljudi. Zakaj se ne bi usedli na kolo ali pa se po opravkih odpravili peš in s tem storili nekaj dobrega za okolje in tudi zase. In ne pozabite. V prihodnjem letu obstoječim kolesarskim površinam dodajamo nove kolesarske povezave, ki bodo v skupni dolžini skoraj 6,5 kilometra združile severni in južni del mesta. Še en razlog več, da že danes začnemo razmišljati kaj lahko storimo drugače, da bo prihodnost vseh nas lepša in prijaznejša. Živimo zdravo in potujmo trajnostno.

Tekst in foto: Občina Trbovlje

—————————————

Predhodna novica z dne, 27.5.2021

TRajBi se vrača

Iz Občine Trbovlje so sporočili, da bo s 1. junijem 2021 ponovno začel delovati prvi sistem izposoje električnih koles v Zasavju – TrajBi.

Namen sistema TRajBi je spodbujanje občanov, da se po številnih opravkih po mestu odpravijo z e-kolesom, kar pomeni, da kolo pustijo na najbližji lokaciji izposoje e-koles, v bližini želenega opravka in nato nadaljujejo peš. Na primer pri obisku letnega kopališča se lahko občan pripelje z e-kolesom do mestnega parka, ki je najbližja točka izposoje e-koles in potem do bazena nadaljuje peš. Tako bo sistem dosegel svoj namen, kolesa pa bodo dostopna večjemu številu uporabnikov. Prav zaradi tega je uporaba omejena na pol ure, ko je potrebno v tem času kolo vrniti na eno od lokacij za priklop električnega kolesa. E-kolesa tako niso namenjena celodnevni izposoji, temveč predvsem lažjemu in za zdravje boljšemu načinu dostopa do različnih lokacij v mestu

Uporabnikom so na voljo štiri lokacije izposoje – železniška postaja Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zdravstveni dom Trbovlje in mestni park Trbovlje.

Ne le, da se bodo kolesa TRajBi vrnila na trboveljske ulice, temveč bodo 1. junija 2021 tudi del prav posebnega dogodka, ki poteka v okviru občinskega praznika, in sicer dogodka »Od dimnika do Dimnika«.

rhdr

Splošni pogoji uporabe koles TRajBi

TRajBi bo deloval pod enakimi pogoji, kot v lanski jeseni.

Tako še vedno velja, da lahko sistem uporabljajo zgolj polnoletne osebe, ki lahko kolo uporabljajo največ 30 minut ob vsakokratni uporabi, dvakrat dnevno pa je polurna izposoja brezplačna. V primeru, da bi si uporabnik želel izposoditi kolo v istem dnevu še tretjič ali večkrat, bo za vsako polurno izposojo kolesa plačal po 0,50 evra na izposojo. Torej, vsakič, ko si kolo uporabnik izposodi, ga mora po pol ure vrniti na eno izmed postaj. Če bo prekoračil pol urno izposojo, se kartica zablokira za 7 dni. Pri izposoji je pomembno, da mora med zadnjim vračilom kolesa in naslednjo izposojo preteči vsaj 30 minut.

Za uporabo sistema je potrebna osebna registracija v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ali Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje. Delna registracija se lahko opravi na terminalu ali preko mobilne aplikacije. Uporabniške podatke oziroma kartico pa uporabnik prevzame na izdajnem mestu, kjer tudi podpiše pogodbo in plača letno članarino v višini 10 evrov za tekoče leto ter varščino v višini 50 evrov, ki se v primeru povzročene škode na sistemu porabi za stroške popravila. Po plačilu članarine in podpisu pogodbe uporabnik prejme kartico in kodo PIN, s katerima se potem registrira v sistem.

Vse uporabnike prosimo, da sistem TRajBi uporabljajo skladno s splošnimi pravili in tako omogočajo, da bo sistem dosegel svoj namen. Ta pa je, da se bodo občani in obiskovalci Trbovelj lahko na okolju in zdravju prijazen način pripeljali iz ene točke mesta do druge.

Oglas

Popularno