nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoUčni gozdiček in učilnica na prostem za naše najmlajše

Učni gozdiček in učilnica na prostem za naše najmlajše

Z veseljem sporočamo, da smo danes sodelovali pri odprtju učnega gozdička in učilnice na prostem v enoti Barbara, Vrtca Trbovlje. Z namenom sistematičnega vključevanja podnebnih ciljev in vsebin v predšolsko vzgojo je bila enota Barbara v preteklem šolskem letu s strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Ministrstva za okolje, podnebje in energijo med več kot 300 prijavljenimi izbrana za sodelovanje v trajnostnem projektu, ki bo otrokom preko igre, gibanja na svežem zraku, opazovanja in raziskovanja približal skrb za zdravje, okolje in naravo.

Ogromno truda je bilo potrebnega, da je projekt zaživel, in kar je najpomembneje,­ poleg vodstva in strokovnih sodelavcev vrtca, so ga z idejami pomagali snovati vrtčevski otroci in njihovi starši, zato verjamemo, da bo zadostil njihovim potrebam in željam po tem, da otroci preživijo čim več aktivnega časa na prostem.

Po pridobitvi vseh potrebnih dokumentov je sledil najboljši del – zbiranje idej končnega videza učnega gozdička in učilnice na prostem. Veseli smo, da so v Vrtcu Trbovlje prepoznali že obstoječe pozitivne značilnosti okolice vrtca (drevesa, zasaditev, itd.), jo nadgradili ter tako gozd približali otrokom. V vsem tem času so vrtec obiskali tudi gozdar, sekač in vrtnar, ki so otrokom predstavili svoj poklic in opremo, ki jo pri svojem delu uporabljajo ter velikodušno poklonili sadike drevesnih vrst, sekance in les, da bo v gozdu še bolj zabavno.

S pridobljenimi sredstvi projekta, denarjem iz zbranega starega papirja in donatorjev, je vrtec pridobil nova igrala na zgornjem igrišču, osvežen gozdiček z novimi sadikami dreves, urejeno igralnico na prostem, skozi celo šolsko leto pa bodo učni gozdiček še nadgrajevali in razširjali. Pomembno pa je tudi to, da učni gozdiček in učilnica na prostem ne bosta namenjena zgolj otrokom iz enote Barbara, ampak vsem otrokom iz Vrtca Trbovlje, ki bodo novo pridobitev lahko prav tako uporabljali. Kako izgleda? Hitro pokukajte v galerijo in preverite kako bodo naši mladi nadobudneži preživljali dopoldneve v naravi.  Ključno je, da javni zavodi in lokalna skupnost delujejo z roko v roki. Tudi v prihodnje bomo takšne projekte z veseljem podpirali in pomagali, da se uresničijo. Vrtec predstavlja prvi korak na poti otrokovega izobraževanja. Prav je, da poteka v prijetnem okolju, kjer je znanje otroku predano na kvaliteten način ter tako predstavlja pomembno popotnico za nadaljnje šolanje. In to je tudi vodilo pri vseh nadaljnjih projektih, ki se jih Občina Trbovlje lotila v povezavi s predšolsko vzgojo. Več pa v prihodnjih tednih.

Oglas

Popularno