četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoUreditev Športnega parka Proletarec

Ureditev Športnega parka Proletarec

Občina Zagorje ob Savi se bo po energetski sanaciji objekta Proletarec, ki je bila zaključena lani, lotila še celovitega urejanja površin ob mestnem stadionu Zagorje. Na javnem razpisu je bilo za dela izbrano podjetje Lesnina MG oprema, d. d. Ljubljana, ki bo predvidoma do prihodnje pomladi uredilo nov Športni park Proletarec.

V sklopu naložbe bodo na novo preplastili obstoječe igrišče za mali nogomet, ob njem, na območju proti potoku Kotredeščica, pa bodo zgradili še dve košarkarski igrišči in uredili površine, namenjene za igro predšolskih otrok. Večje košarkarsko igrišče bo urejeno v skladu s FIBA standardi, s posebno sintetično podlogo ter tribunami, manjše igrišče pa bo namenjeno otrokom, saj bo imelo višinsko prilagodljive koše za mlajše otroke.

Športni park bo namenjen vsem generacijam športnikov in rekreativcev. »Ideja za ureditev Športnega parka Proletarec je nastala v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Zavodom za šport in predvsem na pobudo Košarkarskega kluba Zagorje, ki je lani obeležil častitljivo 70-letnico svojega delovanja. Z ureditvijo tega območja se bodo občutno izboljšali pogoji za izvajanje programov telesne vzgoje šol, vrtca in drugih javnih zavodov, park pa bo na voljo tudi ostalim prebivalcem naše občine, pravzaprav vsem generacijam, ki se želijo športno udejstvovati, in športnim ekipam ter posameznikom, ki jih v naši občini ni malo,« je povedal župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Športni park Proletarec bo predvidoma zaključen spomladi prihodnje leto.

Oglas

Popularno