četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoV ekipo vabijo nove prostovoljce Prostoferje

V ekipo vabijo nove prostovoljce Prostoferje

V Trbovljah že dobro leto in pol deluje projekt Prostofer, s katerim Občina Trbovlje prihaja naproti starejšim od 65 let, ki ne vozijo sami, imajo slabšo povezavo z javnim prevozom ter nižje mesečne prihodke. Prostofer jim omogoča, da lahko samostojno opravijo svoje opravke pri zdravniku, v lekarni, na banki, v trgovini,…

Z zagotavljanjem brezplačnih prevozov za starejše izboljšujemo mobilnost, povečujemo varnost v cestnem prometu in socialno vključenost starejših na splošno. Največjo zaslugo za to, da je bil projekt med občani odlično sprejet pa imajo zagotovo vozniki prostovoljci, ki svoj čas, energijo in dobro voljo nesebično namenjajo starejšim.Od vzpostavitve do danes, so prostovoljci Prostoferji prevozili skupno 35.000 km, potrebe po prevozih pa se iz meseca v mesec še povečujejo. Zato prijazno vabimo vse, ki bi se radi pridružili projektu Prostofer kot prostovoljci, da zberete pogum in se vabilu odzovete, saj hvaležnost in zadovoljstvo ob tem, ko veš, da si nekomu s tako preprosto malenkostjo polepšal dan, nimata meja.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki to zgodbo pišejo z nami že od začetka, pa tudi tistim, ki se bodo še opogumili in priključili ekipi prijaznih prostovoljcev. Vsi, ki bi se želeli pridružiti projektu lahko pokličete na telefonsko številko 03 56 67 740 (Rdeči križ Trbovlje) ali 03 777 99 06 (Občina Trbovlje).

Oglas

Popularno