petek, 14 junija, 2024
HomeHrastnikV Hrastniku položen temeljni kamen za gradnjo stanovanjskega bloka na Novem domu

V Hrastniku položen temeljni kamen za gradnjo stanovanjskega bloka na Novem domu

Župan Marko Funkl in generalni direktor podjetja Rudis d.o.o. Andrej Gorjup sta včeraj položila temeljni kamen na Novem domu, kjer se bo kmalu začel graditi nov stanovanjski blok. Stal bo na mestu, kjer je do pred kratkim stala stavba bivšega hrastniškega vrtca, torej v neposredni bližini zdravstvenega doma.

Pred meseci sta Občina Hrastnik in investitor Rudis pravno uredila zamenjavo dveh zazidljivih parcel, pri čemer je občina pridobila parcelo na Novem logu, na kateri bodo zgrajena prepotrebna dodatna parkirna mesta, podjetje Rudis pa parcelo na Novem domu. Ker je bila obstoječa stavba na Novem domu v tako slabem gradbeno-tehničnem stanju, da obnova ni bila mogoča, je investitor objekt porušil.

Direktor Rudisa Andrej Gorjup je povedal, da podjetje Rudis d.o.o. s tem projektom – po dveh zgrajenih stanovanjskih blokih v Trbovljah – nadaljuje z gradnjo stanovanjskih blokov v Zasavju. Hkrati je podal informacijo, da je pridobitev gradbenega dovoljenja predvidena še v novembru, zaključek gradbenih del pa konec prihodnjega leta.

Novozgrajeni večstanovanjski blok bo imel 14 bivalnih enot v velikosti 50–110 kvadratnih metrov in pripadajoča parkirna mesta. Zasnovan bo kot sodoben, energetsko varčen objekt, ki bo olepšal podobo tega dela Hrastnika, kjer sicer prevladuje pozidava iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Nova stavba se bo – kljub sodobnemu oblikovanju – še vedno spajala z okoliško pozidavo, hkrati pa bo v oblikovalskem smislu sledila novim trendom in predstavljala odmik od arhitekture tega območja iz časa socializma. Stavba bo sodobna, visoko energetsko učinkovita in bo omogočala kakovostno bivanje.

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl se je ob tej priložnosti zahvalil investitorju in Upravni enoti Hrastnik ter izpostavil, da gre za mirno lokacijo v neposredni bližini vse pomembne infrastrukture, vključno z javnim prevozom, kar bo omogočalo kakovostno in prijetno bivanje. Izrazil je tudi željo, da bi gradnja potekala brez zapletov in bi bila vselitev novih stanovalcev mogoča čim prej.

Direktorica Občine Hrastnik Ivana Assayed pa je izrazila zadovoljstvo nad tem, da je Občina Hrastnik našla skupen jezik s podjetjem Rudis in z njim opravila zamenjavo zemljišča. Hkrati je dejala, da jo veseli, da se bo gradnja kmalu pričela.

Oglas

Popularno