četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoV Mladinskem centru Zagorje ob Savi proslavili prenovljeno stavbo

V Mladinskem centru Zagorje ob Savi proslavili prenovljeno stavbo

Stavba Proletarec, v kateri že deseto leto deluje Mladinski center Zagorje ob Savi, je pred časom dobila novo preobleko. V okviru operacije »Lov na črni zaklad«, ki je rezultat uspešne kandidature na 4. javnem pozivu Partnerstva LAS Zasavje za obdobje 2014-2020, je javni zavod prenovil večnamensko dvorano. Po besedah direktorja Marko Pavloviča prostor zlahka sprejeme 100 sedišč in je primeren tako za kulturne, družabne ter izobraževalne vsebine, kot tudi različne športne aktivnosti. Predstavlja veliko pridobitev za mlade in vse Zagorjane.  

V lanskem letu pa je bila stavba deležna celovite energetske sanacije, tako da se center danes ponaša s svežo zunanjo in notranjo podobo. Sredstva za prenovo so bila pridobljena na razpisih, sofinancirala pa jih je Občina Zagorje ob Savi.

Otvoritev prenovljenih prostorov so v Mladinskem centru Zagorje ob Savi proslavili v svojem slogu. V petek, 27. 8. 2021, so za obiskovalce pripravili več aktivnosti – vse od umetniške razstave in ogleda prostorov, pa do pestrega kulturnega programa, za piko na i pa je v okviru festivala Rdeči revirji poskrbel plesni kolektiv Branka Potočana ter nastop stand-up komika Gašperja Berganta.

Tekst in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Oglas

Popularno