petek, 14 junija, 2024
HomePredstavljenoVandalizem v mestnem parku v Trbovljah

Vandalizem v mestnem parku v Trbovljah

Pred tednom dni smo občane razveselili z novico, da smo pričeli z obnovo igral v mestnem parku, v petek pa smo v park že namestili prenovljen vrtiljak.  Žal pa veselje ni trajalo dolgo, saj je nekdo vrtiljak že po petih dneh namerno poškodoval in je kot tak neprimeren za uporabo. Zaradi poškodb bomo morali vrtiljak zopet odstraniti in ga popraviti. Ostro obsojamo takšno ravnanje in pozivamo, da se s povzročanjem škode preneha. V nasprotnem primeru bomo morali razmisliti o strožjih ukrepih varovanja območja igral.

Občanke in občane prosimo, da v kolikor bodo priča kakšnih podobnih ravnanja, da to nemudoma sporočijo na Policijsko postajo Trbovlje na številko 03 56 53 150.


Predhodna novica z dne, 23.3.2022

V pomlad z obnovljenimi igrali v mestnem parku

Z veseljem sporočamo, da so se v teh dneh pričela dela v mestnem parku, v sklopu katerih bomo igrala za naše najmlajše po dolgi zimi zopet pripravili na ponovno in predvsem brezskrbno uporabo.

Na območju igral smo obstoječe sekance zamenjali z novimi, tokrat kostanjevimi, ki so kvalitetnejši in trpežnejši. Prav tako trenutno obnavljamo vrtiljak, ki bo poleg novih temeljev imel tudi podlogo iz tartana, ki bo preprečila nastanek blata ob deževju, na kar so nas občani pogosto opozarjali. Igralo na vzmeti bo dobilo novo podlago, česar bodo še posebej veseli njihovi uporabniki. Nekatera igrala v mestnem parku bomo tudi na novo prebarvali, obnovili kovinske dele na gugalnicah in uredili ostale detajle, da bo igra v parku še bolj zabavna.

In ne pozabite. Jeseni se bo v popolnoma novo podobo odelo tudi igrišče Partizan. Del igral bo popolnoma novih, del pa jih bomo obnovili, da bodo zasijala v novi luči in jih ponovno uporabili. Zasadili bomo nova drevesa, ki bodo v vročih poletnih dneh nudila senco, poskrbeli še za kakšno presenečenje in tako otrokom ponudili več kot le navadno igrišče.

Oglas

Popularno