nedelja, 23 junija, 2024
HomeKronikaV Trbovljah z oktobrom na voljo pomoč občanom pri plačilu položnic za...

V Trbovljah z oktobrom na voljo pomoč občanom pri plačilu položnic za daljinsko ogrevanje

Na 24. redni seji Občinskega sveta Občine Trbovlje, je bil sprejet Pravilnik o pomoči pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja v občini Trbovlje v ogrevalni sezoni 2022/2023. Pravilnik o pomoči pri plačilu daljinskega ogrevanja je bil za najšibkejše občane sicer v veljavi že minulo ogrevalno sezono, a pod drugačnimi pogoji. Letošnji pravilnik je še dostopnejši občanom in ponuja ugodnejša merila za pridobitev pomoči.

Energetska in prehranska draginja se kot posledica dogajanja v mednarodnem prostoru vse bolj odražata tudi v Sloveniji. Življenje danes je bistveno dražje, kot je bilo pred letom dni. Država sicer pripravlja ukrepe za omilitev posledic spoprijemanja na področju energetike, hrane in prehranske verige ter nafte in naftnih derivatov, vseeno pa smo iz dneva v dan bolj zaskrbljeni kaj bodo prinesli prihajajoči zimski meseci.  

Tudi letos bo Občina Trbovlje na podlagi sprejetega pravilnika svojim občanom ponudila pomoč pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja. Družine in samske osebe bodo lahko zaprosile in ob izpolnjevanju pogojev prejele do 3 mesece pomoči (po starem pravilniku do 2 meseca), pri čemer bo mesečni znesek pomoči priznan do polovice stroška ogrevanja na položnici oziroma do največ 100 € (po starem pravilniku do 70 €). Zvišali smo tudi merila (število družinskih članov in neto dohodek), na podlagi katerih so družine in samske osebe upravičeni do pomoči.

Število družinskih članovNeto dohodek v EUR / na mesec
11.100
21.500
31.900
42.300
52.700
63.100

O upravičenosti do pomoči bo odločala komisija, sestavljena iz predstavnikov Občine Trbovlje, pristojnega CDS in RKS – Območnega združenja Trbovlje. Prvo vlogo bodo lahko občani oddali že v novembru, in sicer za položnico, prejeto v oktobru. Vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Trbovlje, lahko občani pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo na Rdeči križ Slovenije – OZ Trbovlje v času uradnih ur. Vloga bo na spletni strani Občine Trbovlje objavljena v prihodnjem tednu.

Oglas

Popularno