četrtek, 13 junija, 2024
HomePredstavljenoV Zagorju izbrali športnike leta 2023

V Zagorju izbrali športnike leta 2023

Na sinočnji prireditvi v Športni dvorani Zagorje ob Savi so bili razglašeni najboljši športniki in športnice zagorske doline leta 2023. Lanskoletnemu naboru nagrajencev sta organizatorja dogodka, Občina Zagorje ob Savi in Zavod za šport Zagorje, dodala dve novi kategoriji – perspektivna mlada športnica in perspektivni mladi športnik.

Ob bogatem naboru mladih zagorskih športnikov, z zares zavidljivimi rezultati na državnem in mednarodnem nivoju, je imela letos komisija res težko nalogo. Tudi tokrat so nagrajenci prejeli unikatne kipce, izdelane izpod rok mednarodno priznane umetnice Marjete Hribar, športnikom pa sta jih izročila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktorica Zavoda za šport Zagorje Samantha Tina Lovše.

V letošnjem letu je komisija na podlagi odličnih rezultatov za športnico leta razglasila mlado košarkarico Leo Bartelme, športnik leta pa je tudi tokrat postal kikbokser Tilen Zajc.

Športna ekipa leta 2023 je ekipa mladih smučarskih skakalcev iz Kisovca, strokovna žirija je naslov perspektivne mlade športnice 2023 namenila judoistki Niki Tomc (nagrado je prevzela njena mama, saj je bila športnica zaradi priprav v tujini odsotna), naziv perspektivnega mladega športnika pa je prejel kikbokser Klemen Pograjc.

Po prireditvi so se obiskovalke in obiskovalci še dolgo zabavali ob nastopih pevcev Zagorskega okteta ter dalmatinskih klap Kampanel in Šufit.

Oglas

Popularno