petek, 14 junija, 2024
HomeKronikaV Zagorju razglasili kmetico leta

V Zagorju razglasili kmetico leta

Zveza kmetic Slovenije, ki ji predseduje Irena Ule, je sinoči v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje pripravila tradicionalno prireditev, na kateri so razglasili kmetico leta 2020 in kmetico leta 2021.

Za lansko leto si je ta laskavi naslov zaslužila Marija Lamovšek iz Trebelnega, naziv letošnje kmetice leta pa je prejela Marija Škof iz Metlike.

Zbrane so na prireditvi nagovorili župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Roman Žveglič in državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Anton Harej.

Pred osrednjo slovesnostjo je kandidatke za kmetico leta in njihove spremljevalke v Weinbergerjevi hiši v Zagorju že tradicionalno sprejel župan Matjaž Švagan. Med drugim je povedal, da se tudi sam zaveda, da je delo slovenskih kmetov, še posebej pa kmetic, trdo, zato se bo kot državni svetnik zavzemal za ureditev zakonodaje, ki bi kmetom izboljšala položaj. Gostjam, ki prihajajo z vse Slovenije, je na kratko orisal občino Zagorje in poudaril, da je naše podeželje lepo urejeno, kar priznavajo tudi obiskovalci iz drugih delov Slovenije in tujci, ki obiščejo zagorsko dolino.

Ob tem sta z Ireno Ule poudarila dobro sodelovanje, ki se odraža tudi v občinski politiki in podpori, ki jo Občina Zagorje ob Savi nudi zagorskim kmetom.

Tekst in foto: Občina Zagorje

Oglas

Popularno