ponedeljek, 17 junija, 2024
HomeHrastnikZahvala gasilcem

Zahvala gasilcem

Potem ko so zasavski gasilci minulo noč že drugič pomagali pri boju z ognjenimi zublji na Krasu, sta jim hrastniški in zagorski župan poslala skupno zahvalo in besede podpore:

Slovenski Kras so te dni prizadeli največji požari v več kot 30-letni zgodovini naše države. Z ognjenimi zublji se dneve in noči borijo gasilci iz Slovenije in tujine.

Klicu kolegov na pomoč ste se nesebično in brez oklevanja takoj odzvali tudi zasavski gasilci. Znova ste dokazali, da gasilstvo ni le poklic, ampak poslanstvo in način življenja, ki ga lahko opravljate le ljudje z velikim srcem. Za vaša pogumna dejanja, čut do sočloveka, pripadnost in tovarištvo se vam iskreno zahvaljujeva in izražava globoko spoštovanje in poklon.

Na pomoč!

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl in župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan


Predhodna novica z dne, 21.7.2022

Zasavski gasilci tudi danes na Kras

Razmere na požariščih na Krasu so še vedno zelo resne. Gasilcem preglavice povzročajo trije veliki požari, že pet dni se z ognjem borijo gasilske enote iz vse Slovenije, ki pomagajo domačinom. V torek ponoči se je na pomoč odpravilo 73 zasavskih gasilcev, ki so opravili nočno izmeno.

Ker se stanje ne izboljšuje, se bodo na pomoč odpravili tudi danes zvečer. Na Kras se bo s 26 gasilskimi vozili odpravilo 114 gasilcev iz naše regije.   


Predhodna novica z dne, 19.7.2022

Velika požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem 2022 razglaša
veliko požarno ogroženost naravnega okolja !
Povsod po državi je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta nad spoštovanjem razglasa oziroma upoštevanjem prepovedi izvajala poostren nadzor.

Oglas

Popularno