nedelja, 23 junija, 2024
HomePredstavljenoZagorje bo dobilo skoraj milijon evrov za najmodernejšo glasbeno šolo

Zagorje bo dobilo skoraj milijon evrov za najmodernejšo glasbeno šolo

V Občini Zagorje ob Savi so se v teh dneh razveselili sklepa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o izboru predlogov projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024. Med izbrane predloge za sofinanciranje investicij v šolski prostor se je namreč uvrstila tudi zagorska naložba v prenovo prostorov bivše upravne stavbe SVEA, v kateri se bo že z novim šolskim letom pričel izvajati pouk glasbenega izobraževanja. Skladno z navedenim sklepom bo ministrstvo občini naložbo sofinanciralo v višini 998.645 evrov.  

Dela na objektu, kjer bo ureditev prostorov omogočila, da bo zagorska glasbena šola postala najmodernejša glasbena šola v osrednjem delu Slovenije, potekajo v skladu s terminskim planom in bodo zaključena do konca julija letos. V mesecu avgustu je načrtovana še zunanja ureditev neposredne okolice objekta in selitev pisarniškega pohištva. Večji del pisarniškega pohištva bodo v prenovljen objekt preselili iz prostorov glasbene šole, delno bo uporabljeno tudi novim prostorom primerno in ohranjeno pohištvo iz upravne stavbe SVEA, manjkajoči del pohištva pa bo Občina  Zagorje ob Savi dokupila.

Ocenjena vrednost investicije je v proračunu za leto 2021 znašala 2,372 milijona evrov, med izvajanjem investicije pa se je zaradi prenove strehe na objektu vrednost povišala na 2,540 milijona evrov. Prenova strehe na objektu sprva ni bila načrtovana, med izvajanjem del pa se je pokazalo, da je, v izogib kasnejšim težavam, k zamenjavi strehe smiselno in nujno pristopiti v trenutni fazi celovite prenove objekta.

Oglas

Popularno