petek, 21 junija, 2024
HomePredstavljenoZagorje pomaga prebivalcem Ukrajine

Zagorje pomaga prebivalcem Ukrajine

Občina Zagorje ob Savi je v sodelovanju z Zdravstvenim domom Zagorje in Zasavskimi lekarnami zagotovila paleto humanitarne pomoči, ki je  namenjena otrokom iz Ukrajine. Občina Zagorje ob Savi se namreč zaveda, da so prav otroci največje žrtve vojne, zato bo v Ukrajino poslala zdravila, plenice in druge higienske pripomočke, konzervirano hrano, med iz zagorske doline, otroške vitamine, mleko v prahu, zvezke in barvice in še nekaj drugih stvari, ki so namenjene najmlajšim.

Sicer pa bo v Zagorju od jutri, 4. marca 2022, mogoče darovati pomoč za vse prebivalce Ukrajine. Na podlagi navodil Uprave RS za zaščito in reševanje bodo zbirali higienske pripomočke, komplete prve pomoči, prehrano, katere rok trajanja mora biti vsaj še šest mesecev, ter gasilsko in osebno reševalno opremo. Ne zbirajo pa oblačil, obutve, posteljnine, odej in spalnih vreč.

Občanke in občani lahko pomoč oddajo od ponedeljka do petka med 12. in 18. uro in ob sobotah med 8. in 12. uro v garaži Gasilske zveze Zagorje ob Savi na Kidričevi 7 v Zagorju (pri Domu LO). Zbiranje pomoči bo trajalo do preklica.

Oglas

Popularno