petek, 14 junija, 2024
HomePredstavljenoZagorski gasilci na pomoč kolegom z Velikega Kamna

Zagorski gasilci na pomoč kolegom z Velikega Kamna

Gasilska zveza Zagorje je kolegom gasilcem z Velikega Kamna v Mestni občini Krško priskočila na pomoč in jim posodila gasilsko cisterno, ki jo ima sicer v uporabi PGD Zagorje-mesto.

Konec januarja so namreč gasilci z Velikega Kamna ob močnem sneženju s svojo gasilsko cisterno zdrsnili s ceste, v nesreči so razbili vozilo, pri tem pa se je šest gasilcev tudi poškodovalo.

Na pobudo ministra za obrambo Marjana Šarca in državnega sekretarja Rudija Medveda so na pomoč takoj priskočili zagorski gasilci in župan Občine Zagorje ob Savi. Tako so 16. februarja na Velikem Kamnu opravili primopredajo gasilske cisterne. Dogodka so se udeležili minister za obrambo Marjan Šarec, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Rudi Medved, župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, župan Mestne občine Krško Janez Kerin in predstavniki Gasilske zveze Zagorje ob Savi in Krško ter PGD Zagorje-mesto.  

Gasilci z Velikega Kamna sicer že zbirajo denar za nakup nove cisterne, do takrat pa bodo polno operativni in bodo lahko izvajali svoje naloge z vozilom iz Zagorja ob Savi.

Foto: Robert Sajovec

Oglas

Popularno