torek, 16 julija, 2024
HomeKronika1 vrečka odpadkov = 1 eur za dober namen

1 vrečka odpadkov = 1 eur za dober namen

Pomlad se počasi prebuja, še preden pa se prebudi tudi narava, moramo le-to očistiti in jo pripraviti na toplejše mesece, ko bomo zunaj preživeli več časa. Občina Trbovlje bo tudi letos organizirala čistilno akcijo Očistimo Trbovlje, ki bo potekala 15. aprila 2023.

Letošnja čistilna akcija bo imela dobrodelno noto. Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki, bo Občina Trbovlje namenila 1 eur, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur za trboveljske otroke. Naš cilj je, da zberemo dovolj sredstev, da v juniju, ko praznuje tudi naše mesto, za en dan peljemo na morje avtobus poln nasmejanih otrok. Verjamemo, da nam s skupnimi močmi lahko upe.

Na dan čistilne akcije, 15. aprila 2023, bodo lahko občani material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko občani odložili na kar osmih lokacijah, kjer bo za namen čistilne akcije urejeno in označeno mesto: avtobusno postajališče priDelavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), Zbirni center Neža. Zbirni center na Neži bo na dan čistilne akcije odprt dlje kot običajno, zato bodo lahko občani tja prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retjam, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti.

Spomnimo. V črnih vrečkah bomo zbirali mešane komunalne odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v rumene vreče bomo dali embalažo. V akciji ne zbiramo nevarnih odpadkov, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj. V tem primeru nam sporočite lokacijo nevarnih odpadkov.

Da bo mesto še bolj pomladansko obarvano, bodo poskrbele cvetlice, ki jih bomo zasadili v betonskih koritih po mestu. Vabimo vas, da s sodelovanjem v čistilni akciji skupaj storimo nekaj dobrega za okolje v katerem živimo, obenem pa trboveljskim otrokom omogočimo lep in nepozaben dan.

Oglas

Popularno