ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeLitijaČarobna Litija odpira vrata v praznični december z ognjeno predstavo SODRGA

Čarobna Litija odpira vrata v praznični december z ognjeno predstavo SODRGA

V Litiji tudi letos pripravljajo široko paleto prazničnih prireditev za vse starosti.

Praznične prireditve v Litiji vsako leto prinašajo Litijanom in Litijankam ter prebivalcem okoliških krajev obilico zabave in prazničnega vzdušja. Nekaterim že tradicionalnim prireditvam pa organizatorji vsakokrat dodajo še kakšno posebnost. In tako je tudi letos.

Ognjeni spektakel SODRGA ter Miklavžev sejem

Tradicionalni Miklavžev sejem bo potekal na Valvazorjevem trgu v Litiji, 3. decembra popoldan. V letošnji čarobni december bo Litija vstopila s pompom in … ognjem! Vrhunec letošnjega sejma bo namreč pripadel gledališki skupini KUD Priden možic ter cirkuški skupini Čupakabra, ki bodo v mestu izvedli pravi ognjeni spektakel – predstavo Sodrga, ki obiskovalcev zagotovo ne bo pustila hladnih. Litijane in Litijanke bo na ulici nagovoril župan Občine Litija, g. Franc Rokavec, za glasbo pa bodo poskrbeli Leseni rogisti – etno skupina, ki glasbo izvaja na unikatna, ročno izdelana trobila iz lesa.

FOTO: Litija bo v čarobni december vstopila z ognjeno predstavo Sodrga. Foto: Suzana Uršič

Pohod z baklami do Rudnika Sitarjevec Litija

Litijani in Litijanke se že tradicionalno v začetku decembra zberejo v starem mestnem jedru in se skupaj odpravijo na pohod do Rudnika Sitarjevec. Zbor pohodnikov bo na Valvazorjevem trgu, 3. decembra ob 18. uri. Pohodniki bodo dobili bakle in se družno odpravili na pot, ob prihodu do rudnika pa bo za gostinsko ponudbo poskrbela restavracija Kuhla.   

FOTO: Tradicionalni pohod z baklami do Rudnika Sitarjevec. Foto: arhiv Rudnik Sitarjevec

Letošnji sklop prireditev pod imenom Čarobna Litija v mesto prinaša tudi okoljsko ozaveščenost preko varčevanja z elektriko. Letošnja posebnost je veliki adventni venček, ki bo postavljen na ploščadi pred litijsko cerkvijo. Skladno s prižigom posameznih svečk na adventne nedelje se bo postopoma prižigala tudi praznična osvetlitev v mestu.

Spremljajte praznično dogajanje v Litiji! Za več informacij o preostalih dogodkih ter Silvestrovanju  obiščite spletno stran litija.si !

Oglas

Popularno