nedelja, 14 julija, 2024
HomeHrastnikEn tak evropsk kufe

En tak evropsk kufe

Evropska unija je za marsikoga pojem, ki predstavlja nekaj “visokega”, nekaj, kar je težko razumeti. Pa vendar smo kot Slovenija člani omenjene unije že skoraj 20 let. Res vemo, kaj imamo kot država od tega? Zakaj je članstvo prednost tudi za posameznega državljana države članice? Kaj pa vse tisto, kar Evropska unija zapoveduje, predlaga in poskuša uvesti? Lahko mi kot posamezniki kako k temu pripomoremo ali je res vse skupaj samo odločitev in urejanje višjih organov?
Na vse in še več točke EUROPE DIRECT poskušamo odgovoriti in predstaviti čisto vsakemu državljanu, ki je željan znanja. Kako, vas verjetno zanima? Za naše partnerje v preteklem več kot letu in pol ter za potencialne nove smo v sredo, 21. decembra 2022, pripravili En tak evropsk kufe.


Ja, ob zajtrku z dejanskimi ”kufjtam, čajam in kiflčki” smo otvorili En tak evropsk kufe, ki je obenem tudi video pripravljen prav posebej za to priložnost. V njem skozi pogovor odgovorimo na številna vprašanja na preprost in domač, ”ob kufjti” način, pri gledalcih pa spodbudimo različna razmišljanja o potencialnih novih sodelovanjih. Zakaj video? Ker smo se skozi predhodno delavnico naučili snemati kot tudi montirati in smo s tem dodali noto še Evropi, pripravljeni na digitalno dobo. Zakaj v zasavščini? Ker je narejen za Zasavce in ga tako približamo prav vsakemu. Zakaj vsebuje tudi jecanje in popravljanje besed ter nekatere vmesne komentarje? Ker je del vsake resne tematike tudi kanček heca in ker želimo prikazati, da je Evropska unija nastala res tudi za nas posameznike, ne samo za višje organe. In zakaj blooperji? Ker so tudi zaposleni za Evropsko unijo samo ljudje, ki se radi zabavamo tudi, ko pripravljamo nekaj resnega. Občasno svoj piskrček pristavi tudi MCH-jev lonček za kavo in poskrbi za salve smeha.
O čem govorimo? Predlagamo ogled videa, skozi katerega vam bo marsikaj bolj jasnega.


Naša točka Vam želi vsega najlepšega in najboljšega v letu, ki prihaja. Naj bo zdravo, uspešno, profesionalno, obenem pa tudi iskrivo, domače, zabavno ter polno smeha. Vabljeni na naše dogodke tudi v Evropskem letu spretnosti, 2023. Odprti smo tudi za sodelovanje.


Jasmina Janjić,vodja Europe Direct Zasavje

Oglas

Popularno