torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikHrastničani na obisku v pobrateni Raški

Hrastničani na obisku v pobrateni Raški

V mesecu juliju, ko je občina Hrastnik praznovala občinski praznik, so se praznovanju pridružili tudi prijatelji iz pobratene občine Raška (Hrastnik je s srbskim mestom Raška pobraten že vse od leta 1974). Delegacija iz Raške je pri nas ostala nekaj dni in v tem času so bili naši gostje na osrednji občinski proslavi, se udeležili Kamerata – festivala delavskega filma Hrastnik … Ob njihovem odhodu je bila s strani hrastniškega župana dana tudi obljuba, da se septembra, ko občinski praznik praznuje občina Raška, srečamo pri njih.

V petek, 16. septembra, so tako na obisk ob občinskem prazniku v Raško odšli župan občine Hrastnik Marko Funkl, vodja Oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Suzana Venko ter ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Polona Dolanc.

Delegacija je v Raški preživela tri dni, v tem času pa so se v Galerija centra za kulturo Gradac udeležili predstavitve monofotografije dr. Radoslava Pavlovića in predstavitve knjige Radoslava Ratka Novkovića »Nema više« ter obiskali spominsko sobo Milunke Savić. V soboto, na dan občine Raška, pa so se udeležili prireditve »Gradu na dar« na mestnem trgu, kjer so se predstavila različna kulturna in športna društva ter ponudniki lokalnih izdelkov, popoldan pa še slavnostne seje v dvorani raškega kulturnega doma.

Tridnevni obisk je zahvaljujoč čudovitim ljudem Raške kar prehitro minil, saj je župan občine Raška Ignjat Rakitić skupaj z ekipo (Slobodan Ristović, Djorde Gogić, Maja Vujanac in mnogi drugi) poskrbel za izjemno gostoljubje, ki bo županu in celotni delegaciji še dolgo ostala v lepem spominu. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in predvsem ponovnega srečanja.

Oglas

Popularno