torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoKarate: Haberlova in Isaković zmagovalca Odprtega prvenstva Hrvaške in nastop na Seriji...

Karate: Haberlova in Isaković zmagovalca Odprtega prvenstva Hrvaške in nastop na Seriji A v Turčiji

Od petka do nedelje je na Reki potekal Mednarodni karate turnir »Croatia Open«, ki je tudi tokrat zbral številčno zasedbo, in sicer kar 1299 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 držav. Prvi dan sta nastopila kadeta Lan Vozel in Daniel Haralovič, vodil ju je trener Blaž Hribovšek. V soboto so  tekmovali Urša Haberl, Denis Šehič, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Jernej Simerl.

Kenan Isaković je nadaljeval niz nepremagljivosti, saj je s štirimi zanesljivimi zmagami in točkovno razliko 17:4, osvojil zlato medaljo v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov.

Drugo zlato medaljo na Odprtem prvenstvu Hrvaške je osvojila Urša Haberl pri članicah do 50 kilogramov, ki je v finalu premagala večno rivalko Peharjevo iz Hrvaške ter ji tako vrnila za poraz v četrtfinalu  letošnjem evropskega prvenstva. Za tretjo medaljo na Reki je poskrbel Uroš Markuljević pri mlajših članih nad 84 kilogramov, ki je bil tretji. Do rezultata se je priboril tudi Denis Šehič, ki je osvojil sedmo mesto pri mladincih do 61 kilogramov. Eno zmago je dosegel Daniel Haralovič pri kadetih do 63 kilogramov, brez zmage sta tekmovanje tokrat zaključila Lan Vozel pri kadetih do 57 kilogramov in Marko Markuljević pri mlajših članih do 75 kilogramov.

Prav tako od petka do nedelje je v Turčiji potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«, kjer se je pomerilo 1092 članov in članic iz 75 držav sveta. Almin Salkić je nastopil v katah, kjer se mu med 101 tekmovalcem žal ni uspelo uvrstiti v naslednji krog, med 32 najboljših. Almin se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, na kar smo v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni in veseli.

Že tas vikend čaka mlade Trboveljčane nastop na turnirju Maribor Open 2022.

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Članice do 50 kg:

1. mesto: Urša HABERL

Mlajši člani do 67 kg:

1. mesto: Kenan ISAKOVIĆ

Mlajši člani nad 84 kg:

3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

                                                                                              Jernej Simerl

                                                                                              Tajnik kluba   

Oglas

Popularno