nedelja, 14 julija, 2024
HomeTrbovljeKarate: sedmo mesto Urše Haberl na Premier ligi v Moskvi in 11...

Karate: sedmo mesto Urše Haberl na Premier ligi v Moskvi in 11 medalj na državnem prvenstvu

Od petka do nedelje je v Moskvi potekala Premier liga, kjer se je pomerilo 441 članov in članic iz 55 držav sveta. Med štirimi slovenskimi reprezentanti je bila tudi naša Urša Haberl, ki je nastopila v kategoriji do 50 kilogramov. V prvem krogu je premagala Italijanko Agus, aktualno evropsko prvakinjo pri mlajših članicah, z 5:0. V drugem krogu se je pomerila proti Avstrijki Betti Plank, nosilki bronaste medalje iz olimpijskih iger v Tokiu, ter povedla 1:0 in vodstvo držala do zadnje minute borbe. Izkušeni Plankovi je uspelo preobrat na 2:1 in v zadnjih 12 sekundah je nato dosegla še 2 ipona. Avstrijka se je uvrstila v finale in omogočila Urši nastop v repasažu, kjer je v prvem repasažu premagala Latvijko Mihailovo in nato izgubila proti Madžarki Klement. Urša je tako svoj debitantski nastop na Premier ligi končala na odličnem sedmem mestu. Za veselje v slovenski reprezentanci je poskrbela Tjaša Ristič, ki je v kategoriji do 61 kilogramov osvojila srebrno medaljo.

V soboto, 2. oktobra, je Karate Zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Seki organizirala letošnje Državno prvenstvo do 21 let. Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Zoja Jug, Eva Kolander, Anja Laharnar, Laura Božjak, Nik Mrgole, Jure Ostanek, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Lan Vozel, Ažbe Gorjup, Jure Krajnc, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Istočasno je v Slovenskih Konjicah potekalo tudi Državno prvenstvo v para-karateju za vse staroste kategorije, kjer je naš klub predstavljal Branko Glavač. Naše tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Miha Kovačič in Edin Salkič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

V katah je pri mlajših članicah Laura Božjak osvojila bronasto medaljo. Športne borbe so prinesle kar devet medalj. Za zlato medaljo ter s tem naslov državnega prvaka je poskrbel Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov. Državni podprvak je postal Denis Šehič pri mladincih do 61 kilogramov. Bronaste medalje so osvojili Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Ažbe Gorjup, Aljaž Hvala, Jure Krajnc, Tilen Grivec in Marko Markuljevič. Razveselil nas je tudi Branko Glavač, ki je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

REZULTATI:

a.) DP do 21 let:

KATE:

Mlajše članice:

3. mesto: Laura BOŽJAK

ŠPORTNE BORBE:

Dečki nad 45 kg:

3. mesto: Nik MRGOLE

Ml. kadeti do 40 kg:

3. mesto: Enej DRNOVŠEK

Kadeti do 57 kg:

3. mesto: Ažbe GORJUP

Kadeti do 63 kg:

3. mesto: Aljaž HVALA

3. mesto: Jure KRAJNC

Kadeti do 70 kg:

3. mesto: Tilen GRIVEC

Mladinci do 61 kg:

2. mesto: Denis ŠEHIČ

Mladinci do 76 kg:

3. mesto: Marko MARKULJEVIČ

Ml. člani do 67 kg:

1. mesto: Domen ZIDAR

b.) DP – Para-karate:

Člani kate:
3. mesto: Branko GLAVAČ

Tekst in foto: Karate klub Trbovlje

Oglas

Popularno