ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoKarate: Trboveljčanom tri peta mesta na Balkanskem prvenstvu

Karate: Trboveljčanom tri peta mesta na Balkanskem prvenstvu

Od petka do nedelje je v Poreču potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, člane in veterane, kjer je nastopilo 884 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo so na prvenstvu zastopali štirje člani našega kluba, in sicer Urša in Barbara Haberl, Daniel Haralovič in Domen Zidar.

Prvi dan sta nastopila Barbara Haberl pri članicah do 55 kilogramov proti Sipovićevi iz Bosne in Hercegovine ter Domen Zidar pri članih do 67 kilogramov, ki se je pomeril z Srbom Joksićem. Žal sta oba svoj nastop končala v prvem krogu. Drugi dan prvenstva je na tatami stopila Urša Haberl v kategoriji članic do 50 kilogramov. V prvem krogu se je pomerila proti stari znanki Hrvatici Peharjevi. O zmagi je odločala sodniška odločitev, kjer so sodniki zmago dodelili domači tekmovalki. V repasažu je Urša premagala Abdulićevo iz Bosne in Hercegovine ter nato v borbi za bronasto medaljo izgubila proti Turkinji Akkurt. V tej borbi je bilo kar nekaj dvomljivih sodniških odločitev, prvo dva prestrogo dosojena kontakta Urši in tudi spregledan nožni udarec v glavo. Končno peto mesto je imelo grenak priokus, saj je bila prva Uršina članska balkanska medalja, po treh osvojenih v mlajših kategorijah, na dosegu roke.

Zadnji dan prvenstva je nastopil Daniel Haralovič v kategoriji trinajstletnikov do 55 kilogramov. Svoj debitantski nastop na tovrstnih tekmovanjih je začel zelo dobro, saj se je po prostem prvem krogu nato v drugem, z zmago nad predstavnikom Bosne in Hercegovine Jakovljevićem, uvrstil v polfinale, kjer ga je pa premagal Srb Marković. V borbi za bronasto medaljo je žal izgubil proti Črnogorcu Soskiću ter tako prvenstvo končal na petem mestu. Presenečenje dneva so pripravili člani v športnih borbah ekipno, kjer so prav z zmago našega Domna na zadnji poziciji premagali aktualne evropske prvake in domačine Hrvate. Žal pa so poškodbe v ekipi krojile nadaljevanje tekmovanja, tako da so bili v polfinalu boljši Srbi ter za tretje mesto še Grki. Naši člani so tako balkansko prvenstvo končali na petem mestu. V ekipi članic bi kot tretja morala nastopiti Urša, a so žal prvi dve reprezentančni kolegici izgubili borbi proti Hrvaticama, tako da Urša ni dobila priložnosti za nastop.

Tokratno balkansko prvenstvo smo končali brez osvojene medalje, trikrat smo bili v borbi za bronasto medaljo in vsakič izgubili. Tak je šport, so zmage in porazi in verjamemo, da bodo medalje kmalu zopet tu.

Tekst in foto: Jernej Simerl, tajnik kluba   

Oglas

Popularno