ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoKARATE – URŠA HABERL PETA NA EVROPSKEM PRVENSTVU

KARATE – URŠA HABERL PETA NA EVROPSKEM PRVENSTVU

Med 20. in 22. avgustom je v Tampereju na Finskem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 996 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 držav. Če vemo, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, potem vemo da so se na Finskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenijo je predstavljalo 28 reprezentantov, med njimi dva člana našega kluba, in sicer Urša Haberl in Domen Zidar.

Za super rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 55 kilogramov. Začela je zanesljivo, v prvih treh borbah premagala reprezentantke Cipra 7:0, Srbije 3:0 in Kosova 2:0.  V polfinalu se je pomerila z aktualno evropsko prvakinjo z Madžarske in izgubila z minimalnih 2:1. V repasažu jo je ena borba ločila do bronaste medalje, žal je bila Italijanka boljša ter tako Urši izpeljala iz rok tako želeno medaljo. Urša je prvenstvo stare celine končala na odličnem, a za športnike tako nehvaležnem, petem mestu. To je že Uršino tretje peto mesto na evropskih prvenstvih, verjamemo, da bo prišel tudi njen čas za zmagovalni oder.

Domen Zidar je nastopil v kategoriji mlajših članov do 67 kg, kjer se je v prvem krogu pomeril proti reprezentantu Romunije. Po izenačenem začetku borbe in rezultatu 1:1, je v zadnji tretjini nasprotnik dosegel točko ter s tem zmago in s tem končal nastope Domna na Finskem.

Slovenski karate se iz 48. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrača z bronasto medaljo, ki jo je osvojila Ela Petan, članica Fight cluba Shony, v kategoriji mladink do 53 kilogramov, za kar ji člani Karate kluba Trbovlje iskreno čestitamo. Drugi najboljši rezultat slovenske reprezentance sta bila peta mesta Jerce Repič iz Karate kluba Kranj in naše Urše. Na Uršin rezultat smo v Karate klubu Trbovlje ponosni in nam dokazuje, da smo na pravi poti. Želeli smo evropsko medaljo, ampak tak je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in verjamemo, da bo prišel tudi naš čas. Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje že sedaj vabimo, da se nam pridružijo ob ponedeljkih in sredah od 17.00 do 18.00 ure uri v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje. Z začetnim tečajem pričnemo v ponedeljek, 6. septembra.

Tekst in foto: Jernej Simerl, tajnik kluba

—————————————

Predhodna novica z dne, 11.8.2021

KARATE – URŠA HABERL IN DOMEN ZIDAR NA EVROPSKO PRVENSTVO NA FINSKO

Med 20. in 22. avgustom bo v Tampereju na Finskem potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se bo 1008 tekmovalk in tekmovalcev iz 45 evropskih držav. Slovenijo bo predstavljalo trideset reprezentantov, med njimi dva člana našega kluba, in sicer Urša Haberl v športnih borbah mlajših članic do 55 kilogramov in Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov. V teh dneh v Kranju potekajo zaključne reprezentančne priprave pred odhodom na evropsko prvenstvo, kamor potujejo v sredo, 18. avgusta.

Rezultati v zadnjem obdobju in izvedeni treningi vlivajo optimizem pred srečanjem najboljših mladih karateistov stare celine. V klubu verjamemo, da bosta Urša in Domen kvalitetno zastopalo barve slovenske reprezentance.

Tekst in foto: Jernej Simerl, tajnik kluba

Oglas

Popularno