ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoKmalu začetek gradnje Športnega parka Ledenica

Kmalu začetek gradnje Športnega parka Ledenica

Z veseljem sporočamo, da je danes na Občini Trbovlje potekal podpis pogodbe z izvajalcem AGM Nemec, ki se je edini prijavil na razpis za gradnjo Športnega parka Ledenica. Županja Občine Trbovlje je danes z direktorico podjetja podpisala pogodbo o preureditvi Ledenice, ki bo izboljšala kakovost bivanjskega okolja, prispevala k ureditvi zgornjega dela mesta, predvsem pa nudila številne možnosti za rekreacijo in preživljanje prostega časa. Gre za edinstven takšen projekt v naši regiji, ki bo namenjen vsem generacijam.

Po dolgih letih prizadevanj in želja, da se omenjeno območje uredi, se bodo v letošnjem letu, predvidoma do sredine februarja začela dela, ki bodo trajala do predvidoma druge polovice avgusta 2021. Uradno odprtje se načrtuje v zadnjem tednu avgusta, v tednu pred novim šolskim letom.

Športni park Ledenica bo zajemal rolkarski poligon s plezalnima balvanoma in s tribunami ter brvjo, ki bo povezovala dva dela športnega parka. Prav tako bo na Ledenici urejena pešpot in motorikpark. Urejen pa bo tudi del ob Trboveljščici, kjer bodo ljudje lahko posedali in se družili. Motorikpark bo zajemal območje, namenjeno vsem starostim – starejšim, ki bodo lahko na zunanjih športnih napravah ohranjali svojo fizično pripravljenost, območje zunanjega fitnesa bo namenjeno ljubiteljem fitnesa, otroci pa bodo lahko uživali na območju otroških igral.

Oglas

Popularno