nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoKomunala Zagorje med 16. in 17. aprilom organizira zbiralno akcijo nevarnih odpadkov

Komunala Zagorje med 16. in 17. aprilom organizira zbiralno akcijo nevarnih odpadkov

Spomladanske čistilne akcije v večini slovenskih občin so že prava lepa navada. V letošnji akciji območja občine Zagorje ob Savi, ki je potekala zadnje dni marca, so delavci JP Komunala Zagorje iz zagorskih krajevnih skupnosti odpeljali kar 6,2 tone odpadkov, ki so jih krajani v krajevnih skupnostih zbrali v sklopu pomladanske čistilne akcije. Ta je potekala več dni, udeleženci pa so spoštovali ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, saj so čistili posamično ali v krogu svojih družin.

Letošnja pomladanska čistilna akcija v Zagorju pa ni bila namenjena samo urejanju in čiščenju brežin, sprehajalnih poti, gozdnih površin, travnikov in drugih območij. Občina je namreč želela spodbuditi občane, da obogatijo domače okolje z novimi zasaditvami avtohtonih medovitih sadnih vrst, kar bo v prihodnje omogočalo tudi samooskrbo s hrano. Tako so v občini prostovoljcem razdelili ekološko pridelane sadike sadnega drevesa.

To pa ni vse, kar bo občina naredila v sklopu pomladanskega čiščenja, saj med 16. in 17. aprilom Komunala organizira zbiralno akcijo nevarnih odpadkov iz gospodinjstev s premično zbiralnico.

Oglas

Popularno