ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoKonec tedna prve čistilne akcije v občini Zagorje ob Savi

Konec tedna prve čistilne akcije v občini Zagorje ob Savi

Zaradi slabe vremenske napovedi so se v KS Rudnik-Toplice in Podkum odločili, da za jutri napovedani akciji čiščenja okolja predstavijo. Ostale krajevne skupnosti se bodo o akcijah odločale v popoldanskem času.

O novih terminih vas bomo sproti obveščali.


Predhodna novica z dne, 23.3.2023

S prebujanjem pomladi se tudi letos začenjajo tradicionalne akcije čiščenja naše okolice. V občini Zagorje bo Savi bodo prve akcije že to soboto, 25. marca 2023, ko se bodo dela lotili v krajevnih skupnostih Čemšenik, Podkum, Izlake, Mlinše-Kolovrat in Rudnik-Toplice. V ostalih krajevnih skupnostih bodo akcije organizirali aprila.

Tudi tokrat bo Občina Zagorje ob Savi udeležencem zagotovila malico, zaščitne rokavice in vrečke za odpadke, Komunala Zagorje pa bo poskrbela za odvoz odpadkov, zbranih v vrečah ob cestah in na ekoloških otokih.

Glede na prijave krajevnih skupnosti bo letos po prvih ocenah v akcijah na območju naše občine sodelovalo več kot 1000 občank in občanov, ki bodo okolico čistili po posameznih krajevnih skupnostih. Rokavice in vrečke bodo dobili na sedežih krajevnih skupnosti, organizatorji akcij po posameznih področjih pa jih lahko še vedno prevzamejo v mansardi Občine Zagorje ob Savi. Občane, ki se bodo urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotili v okviru organiziranih skupin ali pa posamično, pozivamo, naj pazijo na lastno varnost in varnost drugih udeležencev akcij.

Oglas

Popularno