torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoKrompir, testenine, čebula, pa še kakšna skrivna sestavina in že zadiši po najboljšem...

Krompir, testenine, čebula, pa še kakšna skrivna sestavina in že zadiši po najboljšem grenadirmaršu

V soboto je v trboveljskem mestnem parku dišalo po grenadirmaršu, ki ga je v sklopu kuharskega tekmovanja pripravljalo 11 ekip. Kuharsko tekmovanje Grenadirmarš je v Trbovljah postalo že tradicionalno, prvič ga je Občina Trbovlje organizirala leta 2017.

Ekipe, ki so se med seboj borile za zlato, srebrno in bronasto ponvico so bile Turistično društvo Trbovlje, Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Prosvetno društvo Čeče Hrastnik, Zasavska ljudska univerza, Društvo kmečkih žena in deklet Trbovlje, ekipa Rudarsko muzejskega in etnološkega društva Perkmandeljc Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, Rudarsko društvo sv. Barbara Sedraž, Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje.

Po mnenju strokovne žirije, ki so jo sestavljali gospa Angela Muhič – Geli (pristna knapovska gospodinja, ki je kot kuharica delala v rudarski menzi na Ajnzerju), gospod Martin Vodušek iz Gostilne Martin (širšem slovenskem prostoru znan kot nosilec različnih priznanj na tekmovanjih in gostinskih zborih) in Slavko Pajntar –  Pinki, predstavnik Turistične zveze Slovenije, je tretje mesto zasedlo Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, drugo mesto si je prikuhalo Prosvetno društvo Čeče Hrastnik, zmagovalni grenadirmarš pa so skuhale članice Turističnega društva Trbovlje.

Predsednica Turističnega društva Trbovlje, Joži Kukovič, je ob prevzemu zlate ponvice dejala: »Jaz bom povedala, da imam take sodelavke, ki so zlata vredne. Zato so zlato dobile. Kuhale so s srcem. In če daš del sebe v proizvod, kakršen koli, ki ga delaš, kuhaš ali izdeluješ, sigurno uspe. In evo, to je sedaj naš uspeh. Bravo, punce.«

In uspešno ter častno je bilo tudi, da se je pred tekmovanjem pod okriljem Društva Perkmandeljc po trboveljskih ulicah v spremstvu Rudarske godbe Hrastnik v povorki sprehodilo več kot 150 uniformiranih rudarjev Združenja Ruda. Po razpustu čete pred občinsko zgradbo se je njihovo druženje nadaljevalo v parku, kjer so v kulturnem programu sodelovali Vrtec Trbovlje, zbor OŠ Tončke Čeč, Vokalna skupina Tonika, Moški pevski zbor Loški glas, Delavska godba Trbovlje in Folklorna skupina Delavskega kulturnega društva Svoboda Senovo.

Iskrene čestitke zmagovalcem in hvala vsem, ki ste nam pomagali pričarati lepo sobotno popoldne.

Oglas

Popularno