ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeŠmartno pri LitijiManj svečk za manj grobov: ohranimo lep spomin, darujmo za reševanje življenj...

Manj svečk za manj grobov: ohranimo lep spomin, darujmo za reševanje življenj in letos ostanimo doma

Zagorje ob Savi, 27. oktober 2020 – Med 27. oktobrom in 1. novembrom 2020 Fundacija Svečka tudi v letošnjem letu organizira ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov.

Organizatorji z zaskrbljenostjo spremljamo epidemiološko situacijo v Sloveniji. V tem času se na pokopališčih navadno zadržuje veliko število ljudi, zato obstaja visoko tveganje za prenos okužb covid-19. Koordinatorji in prostovoljci Manj svečk za manj grobov iz vse Slovenije pozivamo ljudi, da letos omejimo obiske pokopališč v času, ko je pričakovana gneča. Namesto tega grobove obiščimo v prihodnjih tednih, ko bo manj gneče. V tem tednu se lahko umrlim poklonimo na način, ki bo do pokojnih spoštljiv, ob tem pa odgovoren do živih: s svojim spominom, pogovorom in darom v dobrodelne namene, ki bo reševal življenja. V Fundaciji Svečka smo v ta namen posneli serijo kratkih videoposnetkov, v katerih se spominjamo naših pokojnih. Ob tem pa organiziramo tudi zbiranje sredstev prek SMS virtualnih svečk in UPN nakazil. Zastavice sočutja lahko darovalci izdelajo sami po priloženih navodilih: https://manjsveck-manjgrobov.si/ZastavicaIzdelajSam.pdf 

Virtualno SMS-svečko prižgemo tako, da pošljemo SMS s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevamo 1 EUR oz. 5 EUR. Zbrana sredstva bodo namenjena Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči – HNMP za nabavo opreme, ki se uporablja v reševalnem helikopterju. Posebni termometri in naprava za ogrevanje infuzije, ki jih bomo kupili v letošnjem letu, bodo namenjeni za reševanje podhlajenih ponesrečencev. 

Oglas

Popularno