nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoMiklavžev sprevod v Zagorju

Miklavžev sprevod v Zagorju

Sveti Miklavž se je včeraj, po letih premora zaradi koronskih ukrepov, znova po dolgem času sprehodil po Zagorju v spremstvu svojih pomagačev in se v živo srečal z najbolj pridnimi otroki daleč naokrog.

Z njim so bili spet naši zvesti godbeniki Pihalnega orkestra SVEA, angeli, nagajivi hudički in artisti z ognjem, ki so ga v sprevodu pospremili do mestne ploščadi, kjer ga je čakalo res veliko malčkov in njihovih staršev.

Za res prisrčen pozdrav so z izbranim programom, s  petjem, plesom in glasbo, poskrbeli otroci iz Vrtca Zagorje in učenci Glasbene šole Zagorje, prireditev pa je povezovala Vanda Kopušar.

Vem, da ste se razveselili tudi novoletnih lučk, ki smo jih prižgali skupaj in naznanili, da bo ta december v Zagorju ob Savi radosten za vse. Za to ste poskrbeli tudi obiskovalci, ki ste z nakupom piškotov, ki jih je prodajal Rdeči križ Zagorje, omogočil, da bodo prazniki sladki tudi v družinah, ki si težje privoščijo drobne radosti. Kar 1056 evrov je namreč s prodajo zbral Rdeči križ, denar pa bo namenil za novoletna darila, ki jih bo poklonil socialno šibkejšim družinam.

Iskreno se zahvaljujem tudi Čukom, ki vedno radi pridejo v zagorsko dolino in s svojo glasbo razvedrijo stare in mlade, Vrtcu Zagorje, ki je s toplimi napitki poskrbel, da nas ni zeblo, in Društvu prijateljev mladine Zagorje, ki je skupaj z Občino Zagorje ob Savi spet pripravilo nepozabno doživetje za naše malčke.

Naj bo ta december napolnjen z veselimi dogodki, iskricami v očeh in upanjem na še svetlejšo prihodnost in še enkrat hvala vsem, bilo vas je res veliko, ki ste sodelovali in pripravili res lepo prireditev.

Župan Matjaž Švagan

Oglas

Popularno