nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoPodatki o hitrem testiranju v Zagorju

Podatki o hitrem testiranju v Zagorju

Danes med 9. in 17. uro je v zagorskem KC Delavski dom potekalo množično testiranje s hitrimi testi za korona virus. Po neuradnih podatkih se ga je udeležilo 260 ljudi, od tega jih je bilo pozitivnih 16.

Predhodna novica:

Zaradi bližajočih se prazničnih dni, ko se bodo mnogi srečevali s svojimi bližnjimi, s katerimi ne živijo v skupnem gospodinjstvu, in tudi zato, ker število okužb s korona virusom na območju občine Zagorje ob Savi še vedno raste, se je Občina Zagorje z Ministrstvom za zdravje dogovorila, da omogočijo množično testiranje s hitrimi testi tudi v Zagorju. Testiranje je namenjeno tudi vsem zainteresiranim iz ostalih občin, saj ni namenjeno zgolj Zagorjankam in Zagorjanom, ampak vsem, ki to želijo. V času epidemije in visokih tveganj okužbe je presejalno testiranje s hitrimi testi namreč zelo pomemben ukrep, ki pomaga zaustavljati širitev virusa ter hkrati omogoča vsaj omejeno opravljanje določenih dejavnosti.

Testiranje s hitrimi testi, za katerega se ni potrebno predhodno prijaviti in je brezplačno omogočeno vsem, ki se želijo testirati, bo potekalo v torek, 29. decembra, med 9. in 17. uro v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. S seboj je potrebno imeti zdravstveno kartico.

Občina Zagorje ob Savi poziva vse, še posebej tiste, ki nameravate v teh dneh obiskovati svoje bližnje, da s hitrim testom preverite svoje zdravstveno stanje in na ta način preprečite nepotrebno dodatno širjenje okužb. Hkrati pa vas prosijo, da tudi med prazniki ne pozabite na zdravje in z zaščitnimi ukrepi zaščitite sebe in svoje bližnje.

Oglas

Popularno