nedelja, 14 julija, 2024
HomeTrbovljeObčina Trbovlje uspešna na razpisu Nogometne zveze Slovenije

Občina Trbovlje uspešna na razpisu Nogometne zveze Slovenije

Občina Trbovlje je bila uspešna na še enem razpisu za pridobitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje projektov. Tokrat je Občina Trbovlje dobila 40.000 EUR sredstev za zamenjavo umetne trave na nogometnem igrišču Rudar. Občina Trbovlje se je maja letos prijavila tudi na razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov Nogometne zveze Slovenije, kjer ji je bilo dodeljenih 40.000 EUR sredstev. Poleg sredstev, ki jih bo Občina Trbovlje prejela s strani Fundacije za šport v višini dobrih 49.000 EUR, bo tako Občina Trbovlje za izvedbo investicije zamenjave umetne trave na Rudarju prejela sredstva tudi s strani Nogometne zveze Slovenije. Več kot polovico investicije pa bo financirala Občina Trbovlje.

Tekst in foto: Občina Trbovlje

————————————–

Predhodna novica z dne, 3.6.2021

Občina Trbovlje uspešna na razpisu Fundacije za šport

Občina Trbovlje je bila uspešna na razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi in bo za izvedbo investicije zamenjave umetne trave na nogometnem igrišču Rudar prejela dobrih 49 tisoč evrov. V letošnjem letu bo Občina zamenjala dotrajano umetno travo, saj je sedanja v uporabi že od leta 2008. Glede na to, da je nogometno igrišče dostopno tako Nogometnemu klubu Rudar Trbovlje in Dekliškemu nogometnemu klubu Trbovlje, kot tudi vsem drugim občanom, še posebej otrokom iz vrtcev in šol, invalidom in rekreativnim športnikom, zamenjava umetne trave predstavlja tudi velik doprinos k spodbujanju športa ter organizirani vadbi in prostočasnim aktivnostim v občini.


Predhodna novica z dne 14.4.2021

Občina bo uredila zamenjavo umetne trave na Rudarju

V letošnjem letu Občina Trbovlje načrtuje izvedbo investicije zamenjave umetne trave na igrišču Rudar. Omenjeno igrišče je bilo namreč leta 2008 prvič prekrito z umetno travo, kar pomeni, da je trenutna umetna trava resnično že zelo dotrajana in kot taka manj primerna za tekme najvišjega ranga. Povprečna življenjska doba umetnih trav je namreč med 7 in 10 let.

dar

Občina Trbovlje je s tem namenom objavila Javno naročilo za preplastitev nogometnega igrišča z umetno travo v Športnem parku Rudar, s katerim želimo izbrati izvajalca del. Javno naročilo je odprto do 28. 4. 2021 do 9. ure.

Večino stroškov investicije bo krila Občina Trbovlje, odvisno od uspešnosti Občine na drugih razpisih.

Tako bodo imeli trboveljski nogometaši in nogometašice oziroma NK Rudar rer DNK Trbovlje boljše pogoje za izvajanje treningov in tekem. Hkrati pa bo prenovljeno igrišče predstavljalo dodaten zagon Nogometnemu klubu Rudar, ki bo v naslednjem letu praznoval 100 let delovanja.

Oglas

Popularno