ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikObčina Hrastnik prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Občina Hrastnik prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Na današnji Slovesni dan prostovoljstva, ki ga praznujemo 18. maja, je bil Občini Hrastnik podeljen naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Naziv Slovenska filantropija podeljuje občinam, ki sistematično spodbujajo prostovoljstvo in zagotavljajo podporo delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjajo pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promovirajo prostovoljstvo z lastnim zgledom.

Nagrado je danes iz rok Tjaše Arko, vodje programa prostovoljstva na Slovenski filantropiji, v imenu občine sprejel župan Marko Funkl. Na Slovenski filantropiji so ob tem zapisali, da se Občini Hrastnik naziv podeljuje »za omogočanje dobrih pogojev za delo prostovoljskih organizacij, upoštevanje lastnega vložka organizacij na razpisih v obliki prostovoljskega dela, za izreden posluh, vključevanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljske aktivnosti, skrb za starejše, promocijo prostovoljstva, zgleden odziv na epidemijo in zanimive prostovoljske ter dobrodelne dogodke in ohranjanje kulturne dediščine.«

Na Občini Hrastnik smo ponosni, da smo se na področju prostovoljstva pridružili skupini 36 občin, ki so v Sloveniji prejemnice tega naziva. Gre za resnično veliko čast, saj pomeni, da na tem področju delamo dobro, a hkrati za še večjo zavezo, da storimo še več, in tako upravičimo prejeti naziv. Kajti če si izposodimo kar besede Slovenske filantropije, je ravno čas epidemije pokazal, da so najmočnejše vezivo naše lokalne skupnosti prav prostovoljci.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem hrastniškim prostovoljskim organizacijam, ki skupaj z nami soustvarjajo življenje v naši lokalni skupnosti, ga bogatijo in skrbijo, da srčnost ostaja spoštovanja vredna vrednota. Brez njih naša občina tega naziva ne bi prejela.

Oglas

Popularno