nedelja, 14 julija, 2024
HomeHrastnikObčina Hrastnik pridobila sredstva za gradnjo pumptrack poligona

Občina Hrastnik pridobila sredstva za gradnjo pumptrack poligona

Občina Hrastnik je skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC Hrastnik) s projektom Pumptrack Hrastnik uspešno kandidirala na Javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi v letih 2023 in 2024 ter pridobila sredstva v višini 29.780 evrov. V prihodnje bomo aktivno iskali tudi druge dodatne vire financiranja.

S postavitvijo pumptrack poligona oziroma koloparka – utrjene krožne poti z grbinami in ovinki za vožnjo s kolesi vseh vrst, rolerji, skiroji in rolkami – v bližini teniškega igrišča bomo občankam in občanom omogočili aktivnosti v naravi, povezane s športom, rekreacijo, vzgojo, izobraževanjem ter promocijo zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Osnovne šole bodo lahko na poligonu izvajale športne dneve in druge športne aktivnosti, prav tako pa bo namenjen vsem drugim uporabnikom za aktivno preživljanje prostega časa in druženje v naravi.

»Gre za cenovno dostopno ureditev zunanje površine, ki ne zahteva visokih stroškov vzdrževanja in obratovanja, dostopna pa je široki množici občanov. S tem projektom bomo občanom še dodatno približali šport, hkrati pa naredili korak naprej v športni in turistični ponudbi ter infrastrukturnem razvoju občine,« je glavne razloge za kandidaturo na razpisu Fundacije za šport povzela Suzana Venko, strokovna sodelavka na oddelku za družbene dejavnosti in splošne zadeve.

Razlog za uresničitev izgradnje pumptrack poligona v Hrastniku je tako predvsem v nudenju prebivalcem občine in zasavske regije poligon, namenjen tako mlajšim kot starejšim, ki se želijo preizkusiti, kako spretni so na svojih voznih pripomočkih, krepiti  sposobnost obvladovanja ravnotežja in koordinacije, hkrati pa je to odličen prostor za druženje, zabavo in šport.

Na Občini Hrastnik smo prepričani, da bo projekt pozitivno vplival tudi na širitev kolesarskega turizma v regiji, ki je več kot primerna za razvoj tovrstne dejavnosti, ter pospešil nastajanje novih turističnih produktov v tem okolju in povezovanje s ponudniki podobnih vsebin z drugih področij.

Oglas

Popularno