torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikObisk ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca v Hrastniku

Obisk ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca v Hrastniku

Hrastnik, 19. 1. 2021 – Župan Občine Hrastnik Marko Funkl je danes v Hrastniku gostil ministra Jerneja Vrtovca z delegacijo, v kateri je bil tudi državni sekretar Blaž Košorok ter predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo. Na sestanku je bil prisoten tudi hrastniški poslanec Ivan Hršak, ki je pomagal pri organizaciji sestanka. Po sestanku je sledil terenski ogled ceste na Lešo, križišča pri tržnici, križišča pri Sparu, ceste čez Dol ter ceste do Marnega.

Glavni temi današnjega sestanka sta bili investicije v državne ceste v Hrastniku v letošnjem in prihodnjih letih ter preostanek zapiralnih del RTH, med katerimi je osrednjega pomena v tem trenutku izgradnja ceste na Lešo, kjer bo nekoč stal nov dom starejših občanov. Minister in državni sekretar sta obljubila, da z RTH v likvidaciji usklajujejo vse potrebno za ureditev najnujnejših zadev, vključno z iskanjem rešitve za cesto na Lešo, za katero si na Občini Hrastnik prizadevajo, da bo zaključena v letošnjem letu.

»Med državnimi cestami bo v letu 2021 zaključen še zadnji odsek ceste Rinaldo, država bo skupaj z občino uredila tudi vse potrebno za izgradnjo pločnika do zadnjih hiš ob državni cesti Spodnje Marno ter preplastila del glavne ceste. V letošnjem letu naj bi se dokončno uredilo tudi lastništvo/odkup parcel za pripravo izgradnje regionalne ceste čez Dol, kjer je za letos že predvidena rušitev odkupljenih objektov. Pričetek izgradnje ceste čez Dol je predviden za leto 2022. Letos naj bi se potrdil tudi državni prostorski načrt za gradnjo ceste Hrastnik–Zidani most, kjer je začetek gradnje mostu čez Savo v Hrastniku prav tako predviden za leto 2022,« je po sestanku povzel župan Marko Funkl.

Občina Hrastnik si prizadeva tudi za izgradnjo dveh krožišč, in sicer pri trgovini Spar ter pri tržnici. Del dokumentacije za krožišči je že pripravljen, preostanek pa bo občina skupaj z direkcijo pripravila še v tem letu.

Oglas

Popularno