ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikObisk ministrice Simone Kustec v Hrastniku

Obisk ministrice Simone Kustec v Hrastniku

Hrastnik je danes obiskala ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec. Ministrico je sprejel župan Marko Funkl, sestanka pa so se udeležile tudi ravnateljica Osnovne šole narodnega heroja Rajka Polona Dolanc, ravnateljica Vrtca Hrastnik Maja Petan ter ravnateljica Glasbene šole Hrastnik Polona Kovač. Po sestanku je ministrica skupaj z županom obiskala še mladinski center, kjer se je srečala z direktorjem Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC Hrastnik) Mihom Mirtom.

Na sestanku so se dotaknili več različnih tem in problematik. Ena glavnih tem je bila energetska sanacija vrtca (enota Sonček) in glasbene šole. Dogovorili so se, da občina prične s pripravo vse potrebne dokumentacije in da nato skupaj z ministrstvom poišče možne načine financiranja sanacij.

Ravnateljica osnovne šole je ministrico seznanila z željo in potrebo po ureditvi šolske knjižnice ter izpostavila problem prepovedi izvajanja plavalnih ur v okviru šolskega pouka. Prepoved plavalnega tečaja je namreč eden izmed ukrepov, ki za zajezitev epidemije trenutno veljajo v šolah, a ima za posledico to, da otroci ne bodo znali plavati. Hkrati ta ukrep pomeni tudi precejšen izpad prihodka za javni zavod KRC. Kot zanimivost je ravnateljica povedala še, da letošnji vpis v srednjo šolo kaže ponovno zanimanje otrok za tehnične in poklicne smeri, še posebej veliko zanimanja je za smer računalništva.

Ravno na današnji dan, ko je Hrastnik obiskala ministrica, se je pouk v glasbenih šolah ponovno začel izvajati v celoti in pri vseh predmetih. Ob tem je ministrica izpostavila Glasbeno šolo Hrastnik kot primer dobre prakse, saj je vključenost otrok v glasbeno šolo pri nas med najvišjimi v državi – povprečje v državi je 14 %,  v Hrastniku pa je vključenost otrok kar 29 %, torej precej nad povprečjem.

Obisk ministrice se je zaključil v mladinskem centru, kjer je beseda tekla o revitalizaciji športnega parka na Logu, predvsem o različnih razpisnih možnostih za pridobitev sredstev za športne objekte. V prvi fazi nadgradnje parka je predvidena ureditev tartanske steze za tek in postavitev otroških igral.

Oglas

Popularno