ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeKronikaObisk predsednika Boruta Pahorja v Zagorju in Trbovljah

Obisk predsednika Boruta Pahorja v Zagorju in Trbovljah

Ob robu obiska zasavskega Centra za regijsko obveščanje je na povabilo župana Občine Zagorje ob Savi Matjaža Švagana predsednik RS Borut Pahor danes obiskal Zdravstveni dom Zagorje.

Župan Matjaž Švagan je ob prisotnosti predstavnikov zagorskih gasilcev in občinskega štaba Civilne zaščite predsedniku poudaril pomembnost sodelovanja vseh naštetih v soočanju s koronavirusno boleznijo v Zagorju. Predsednik Pahor si je ogledal cepilni center zagorskega zdravstvenega doma. Ob tem mu je direktorica osrednje zagorske zdravstvene institucije Saša Bajda predstavila nekaj podatkov v zvezi s cepljenjem proti koronavirusu v Zagorju. Med drugim je poudarila, da se zdravstveni dom strogo drži nacionalne strategije cepljenja, zato v Zagorju trenutno še vedno cepijo prebivalce, ki so stari nad 75 let. V petek bodo cepili zaposlene v zagorskih vzgojno varstvenih zavodih. S tem se bo odstotek prebivalcev v občini Zagorje, ki so cepljeni z enim ali celo dvema odmerkoma cepiv, približal številki 20. Direktorica Saša Bajda računa, da bo do junija, če bo dobava cepiv potekala po načrtih, cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalcev Zagorja.

Predsednik Pahor se je ob tem zahvalil vsem delavcem za njihovo požrtvovalno delo tako v običajnih kot tudi v korona časih.

V Trbovljah je predsednika RS pozdravila županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič ter predstavniki regijskega štaba Civilne zaščite Zasavje, ki so mu predstavili naloge in dejavnosti, ki so v zadnjem letu postali del njihovega vsakdana. Obiskal pa je tudi Gasilski dom Trbovlje, Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje ter Splošno bolnišnico Trbovlje, ki je ena izmed covidnih bolnišnic v Sloveniji.

Borut Pahor, predsednik RS se je vsem predstavnikom štabov civilne zaščite in zdravstvenim delavcem ter zaposlenim v Domu upokojencev Franc Salamon zahvalil za njihovo požrtvovalno delo in nesebično pomoč pri boju z novim koronavirus.

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič pa je izpostavila, da so vsi sistemi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa v Trbovljah v prvem in drugem valu očitno odlično sodelovali in delovali, saj, da je trboveljski dom upokojencev eden izmed redkih v Sloveniji, kjer niso zabeležili smrti oskrbovancev zaradi bolezni covid-19.

Obisk predsednika RS v Zasavju je del obiskov vseh regijskih štabov civilne zaščite po Sloveniji ter njegove seznanitve s stanjem in posebnimi napori pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.

Oglas

Popularno