torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoOdlična novica za trboveljske novorojenčke in njihove starše

Odlična novica za trboveljske novorojenčke in njihove starše

Z veseljem sporočamo, da bodo trboveljski novorojenčki, rojeni od 1. julija 2023, prejeli višjo enkratno pomoč od rojstvu. Občinski svet Občine Trbovlje je na pobudo župana na svoji zadnji seji potrdil spremenjen predlog Sklepa o spremembi vrednosti enkratne pomoči ob rojstvu otroka v občini Trbovlje, ki zvišuje vrednost pomoči iz dosedanjih 100 EUR na 240 EUR.

Zavedamo se, da je prihod novega družinskega člana velik finančen zalogaj, zato želimo staršem pri tem pomagati. Verjamemo, da jim vsaka dodatna finančna pomoč pride prav, še posebej v duhu vsesplošnega povišanja cen. Do pomoči po novem pravilniku so upravičeni starši trboveljskih novorojenčkov, ki so rojeni po 1. juliju 2023 in imajo stalno prebivališče v občini Trbovlje. Otroci, rojeni pred tem datumom, pa bodo prejeli enkratno pomoč ob rojstvu po prejšnjem pravilniku. Ponovno želimo spomniti, da je vlogo za pridobitev pomoči, dostopno na spletni strani občine, potrebno predložiti najkasneje pol leta od otrokovega rojstva, vloga je na voljo na spodnji povezavi.

V paketku, ki je hkrati tudi škatla, v katero lahko starši shranijo spomine, bo mlada družina prejela bona v vrednosti 200 EUR za nakupe v drogeriji in otroški trgovini, prav tako pa tudi nekaj praktičnih daril. Knjigo za starše, prvi koledarček, enoletno članarino v knjižnici, kocke za sestavljanje, knjigo ugodnosti za starše in otroški organizator za v avto.

Verjamemo, da bo spremenjen pravilnik marsikateri družini olajšal prve mesece po prihodu novega družinskega člana in da bo višja pomoč v teh časih več kot dobrodošla.

Oglas

Popularno