nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoPo varni poti v Vrtec Pikapolonica

Po varni poti v Vrtec Pikapolonica

V preteklih letih smo uredili varno šolsko pot od Mercatorja do Zavarovalnice Triglav, rekonstruirali križišče pri OŠ Trbovlje, ki je sedaj varnejše in bolj pregledno, zarisali talne označbe na Majcenovi cesti in pri OŠ Tončke Čeč.  Z zarisom varnih poti želimo nadaljevati tudi v okolici enot Vrtca Trbovlje.

Zavedamo se, da otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu in ravno zato je Občina Trbovlje v zadnjih letih izvedla številne ukrepe, s katerimi želimo izboljšati varnost naših najmlajših v prometu. Z investicijami v prometno varnost naših otrok nadaljujemo tudi letos. V lanskem letu smo uredili varno pot pri enoti Barbara, letos pa bomo to storili tudi pri enoti Pikapolonica.

Varna pot bo zarisana z modro barvo. Na novo bodo zarisana parkirišča, ob uvozu na levi strani bo na novo urejeno tudi makadamsko parkirišče ter zarisana intervencijska pot. Spodnje parkirišče se bo uredilo na način, da bodo za lažje in bolj optimalno parkiranje zarisane črte. Uredili bom tudi ekološki otok. Dela se bodo pričela v tem tednu in bodo končana do sredine avgusta. Otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu. Predvsem zaradi njihove nepredvidljivosti je potrebno največ vložiti v preventivo. Za pot v vrtec je potrebno izbrati najvarnejše površine, namenjene pešcem. Otroci se o udeležbi v prometu največ naučijo iz opazovanja okolice, zato bodimo dober zgled našim najmlajšim.

Oglas

Popularno