nedelja, 14 julija, 2024
HomePredstavljenoPodpis dogovora o medsebojnem sodelovanju

Podpis dogovora o medsebojnem sodelovanju

Na pobudo Rotary kluba Zagorje Kum in ob podpori Občine Zagorje ob Savi so v petek, 24. marca 2023, predstavniki Osnovne šole dr. Slavka Gruma iz Zagorja in Osnovne šole Vuk Stefanović Karadžić iz Doboja ter Rotary kluba Zagorje Kum in Rotary kluba Doboj podpisali sporazum o sodelovanju, prenosu znanja in izkušenj dveh šol, ki delujeta na področju izobraževanja otrok s posebnimi potrebami, in podpori obeh rotary klubov.

Šoli bosta aktivno sodelovali na strokovnem področju in pri tem zasledovali cilj – učence pripravljati na samostojno življenje in izboljševati kvaliteto njihovega bivanja. To že sedaj dosegajo s strokovnostjo in pozitivnimi medsebojnimi odnosi v sodelovanju s starši in okoljem. Sodelovanje med šolama bo potekalo na način, da pomagata še dodatno izboljšati pogoje dela za boljše počutje učencev in učiteljev. Rotary kluba obeh mest pa sta se zavezala, da bosta nudila podporo tako v finančnem smislu kot tudi s pomočjo pri izboljšanju pogojev za delo obeh šol.

Podpisa dogovora se je udeležila tudi predstavnica veleposlaništva Bosne in Hercegovine v Sloveniji Biljana Marilović, ki jo je pred tem na sedežu Občine Zagorje ob Savi sprejel župan Matjaž Švagan.

Podpis pogodbe so v OŠ dr. Slavka Gruma pospremili s krajšim kulturnim programom, učenci pa so županu izročili rdeče balone, ki opozarjajo na otroke s posebnimi potrebami   ter širijo pozitivno energijo in sprejemanje drugačnosti.

Oglas

Popularno