torek, 16 julija, 2024
HomeHrastnikPodpis pogodbe za izgradnjo kanalizacije

Podpis pogodbe za izgradnjo kanalizacije

Občina Hrastnik je v letošnjem letu za projekt »Odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v porečju Save – Občina Hrastnik« uspešno pridobila 1,8 milijona evrov evropskih in državnih sredstev. 

Za projekt, vreden dobrih 2,1 milijona evrov, je občina v mesecu septembru na državnem portalu objavila javno naročilo, na katerem je bil izbran izvajalec AGM Nemec d.o.o., včeraj pa je sledil še uradni podpis pogodbe.

Pogodbo sta v četrtek, 18. novembra 2021, podpisala župan Marko Funkl in direktorica podjetja AGM Nemec d.o.o. Maja Gerčer Špitalar.

Občina Hrastnik bo z izvedbo projekta poskrbela za ureditev javne infrastrukture odvajanja in čiščenja odpadnih voda v aglomeraciji Hrastnik. Predvidena je izgradnja 5113 metrov kanalizacije in dveh črpališč, in sicer:
– izgradnja kanalizacije Hrastnik center: 3.343 m gravitacijske kanalizacije,
– izgradnja kanalizacije Pot na Kal: 897 m gravitacijske kanalizacije,
– izgradnja kanalizacije Prapretno: 610 m gravitacijske kanalizacije, 263 m tlačne kanalizacije in dveh fekalnih črpališč.

Boljšega čiščenja odpadne vode bo deležnih dodatnih 815 prebivalcev. Z bolj urejeno komunalno infrastrukturo se bo dvignila kakovost bivanja občanov in s tem ohranila poseljenost lokalnega okolja. Občina pa bo z naložbo omogočila zmanjšanje izpustov škodljivih snovi v vodo.

Tekst in foto: Občina Hrastnik

Oglas

Popularno