nedelja, 14 julija, 2024
HomeKronikaPraznik KS Podkum

Praznik KS Podkum

Krajevna skupnost Podkum svoj praznik obeležuje 12. septembra v spomin na vrnitve izgnancev med 2. svetovno vojno na svoje domove.

Včeraj so pri spomeniku žrtvam prve in druge svetovne vojne pripravili slovesnost, na kateri so nastopili učenke in učenci Podružnične osnovne šole Ivana Skvarče iz Zagorja in pevci s Podkuma. Zbrane sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in predsednik KS Podkum Roman Savšek, prireditve pa se je udeležil tudi poslanec v DZ Rudi Medved.

Savšek se je v imenu krajank in krajanov zahvalil županu in Občini Zagorje ob Savi za sodelovanje in vse pridobitve, ki izboljšujejo kvaliteto bivanja v tej krajevni skupnosti.

Občina Zagorje ob Savi je lani uredila 750-metrski odsek ceste Podpadež-Osredek, ki je bil zaradi naklona cestišča do sanacije v zelo slabem stanju. Prav tako je financirala asfaltno prevleko ceste v vasi Osredek, za pripravo terena so poskrbeli krajani. Ena od naložb v zadnjih letih je bila tudi nova ograja okoli šolskega vrta, v KS Podkum pa so z dobrim sodelovanjem krajank in krajanov v zadnjih treh letih posodobili še ceste Jurca-Rtiče v dolžini 850 metrov, 250-metrski odsek ceste v zaselek Jazbine in Borovak-Kos v dolžini 520 metrov.

Vsekakor največja pridobitev zadnjega obdobja pa je sanacija državne ceste Sopota-Preska, s katero so krajani dobili sodobno urejeno in varno pot proti Litiji.

Tekst: Občina Zagorje

Foto: Peter Odlazek

Oglas

Popularno