torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoNova igrala na Narofu

Nova igrala na Narofu

Občina Zagorje ob Savi je septembra lani v prvi fazi urejanja igrišča na Narofu v KS Izlake uredila šolsko učilnico na prostem. Namestili so klopi, mize in koše za smeti.

Te dni pa se s pripravljalnimi deli za postavitev novih igral začenja druga faza prenove igrišča. V sklopu te faze bodo odstranili del starih, dotrajanih igral in jih nadomestili s sodobnimi, ki bodo omogočala tako krepitev motoričnih sposobnosti otrok kot igro najmlajših. Namestili bodo zelo priljubljeno vlečnico, tako imenovano zip line, grad s toboganom in plezali za najmlajše. Na igrišču ne bodo manjkale gugalnice ter peskovnik. Novo bo veliko motorično igralo z vrsto zabavnih elementov, kot so plezalne stene in mreže, prečke, letve, gibljivi most in navpični mrežni tunel. Samostojna elementa bosta še horizontalna lestev ter paralelne prečke. Vsi ti elementi omogočajo razvoj motorične koordinacije ter ravnotežja in krepijo mišice rok. Tako bodo nova igrala omogočala tudi telovadbo na prostem.

Drugi del naložbe je vreden 40.000 evrov, financirala ga bo Občina Zagorje ob Savi, za gradbena dela pred postavitvijo igral in telovadne opreme bo poskrbel domači podjetnik Tomaž Razpotnik iz Kisovca, opremo pa bo dobavilo podjetje ASF f.u.n d. o. o., posredništvo in storitve iz Celja.

Telovadnica na prostem s sodobno urejenim igriščem in igrali, na katerih bodo otroci lahko krepili gibalne spretnosti, bo namenjena izlaški šoli, vrtcu in vsem drugim najmlajšim krajanom.


Predhodna novica z dne, 24.9.2021

Prenova igrišča na Narofu

Občina Zagorje ob Savi bo popolnoma prenovila igrišče na Narofu v Krajevni skupnosti Izlake. Skupaj s krajani in izlaško osnovno šolo je Občina naredila načrt prenove, ki bo potekala v več fazah.

Prva faza je že v teku, gre pa za ureditev šolske učilnice na prostem. Tako delavci podjetja Kremen iz Maribora že nameščajo klopi, mize in koše za smeti, saj Občina Zagorje ob Savi želi, da bi se otroci že v kratkem, torej še to jesen, čim več izobraževali na prostem, v naravi. Prva faza naložbe je vredna 4000 evrov, v celoti jo bodo pokrili iz občinskega proračuna, v nadaljevanju, predvidoma v prihodnjem letu, se bo prenova nadaljevala. Občina želi postaviti nova igrala, na katerih bodo otroci lahko razvijali svoje motorične sposobnosti.

Tekst in foto: Občina Zagorje

Oglas

Popularno