torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoPrimoževo Zagorje ponosno rdeče

Primoževo Zagorje ponosno rdeče

Občina Zagorje ob Savi se je odela v rdečo barvo v čast in poklon svojemu častnemu občanu Primožu Rogliču. V rdečem tako danes pričakujejo zasluženo zmago našega najuspešnejšega kolesarja, ki bo ubranil naslov zmagovalca Dirke po Španiji iz lanskega leta.

Včerajšnja odločilna etapa je marsikoga spravila na rob razburjenja, saj je bila končnica napeta. »Infarktna,« je povedal prvi mož Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, ki je eden najzvestejših Primoževih navijačev že od takrat, ko se je ta prvič spustil po kisovški in kasneje planiški skakalnici.

»Primož je borec, je naš ponos in naš navdih, to vedno znova poudarjamo. Včeraj sem z njim trpel, zdelo se mi je, kot da doživljam njegove napore na kolesu. In mislil sem, da mi bo srce skočilo iz prsnega koša. Iskreno mu čestitam za zmago, ki jo danes pričakujemo mirni in sproščeni. Hvala Primožu, ker nam v teh težkih časih riše nasmehe na usta in naše duše polni z radostjo,« je še povedal Matjaž Švagan.

V Zagorju, kjer pričakujejo zmago, so izobesili rdeče zastave, rdeči so tudi mestni rondo, ki ga krasi Primoževa podoba, »Most ljubezni« in KC Delavski dom Zagorje.

Oglas

Popularno