ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeKronikaProstovoljec župan vozil občanko Marijo

Prostovoljec župan vozil občanko Marijo

V sklopu aktivnosti ob evropskem tednu mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom Živi zdravo. Potuj trajnostno, je na pobudo Zavoda Sopotniki  prostovoljec zagorske izpostave Sopotniki, danes postal tudi župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Župan se je zjutraj odpeljal v Strahovlje, kjer ga je čakala gospa Marija Rokavec. Prvi mož Občine Zagorje ob Savi jo je odpeljal v Zdravstveni dom Zagorje.

Ker je gospa Marija nekdanja soseda Primoža Rogliča, saj je v Strahovljah preživljal svoje otroštvo, župan pa njegov strasten navijač, sta se med vožnjo seveda pogovarjala o Primožu in njegovih uspehih.

Med drugim je povedala tudi, da je počaščena, ker je ponjo danes prišel prav župan, obenem pa je pohvalila storitev brezplačnih prevozov, saj meni, da je to nekaj, kar starejši občani v Zagorju res potrebujejo.

Tudi župan je izrazil veselje nad dejstvom, da je storitev zaživela. »Zavedam se, da je potrebno poskrbeti za naše starostnike. V Zagorju cenimo vaše delo in zapuščino starejših, ki ste jo dali mlajšim generacijam. Velik del tega, kar danes imamo, je namreč prav vaša zasluga,« je ob tem dejal Matjaž Švagan.

Od maja dalje, odkar v Zagorju poteka projekt brezplačnih prevozov za starejše občane, ki ga ob podpori Občine Zagorje in koordinaciji Rdečega križa Zagorje izvaja Zavod Sopotniki, je okoli 15 prostovoljcev opravilo 185 prevozov, prevozilo 4340 kilometrov in zabeležilo 374 ur prostovoljnega dela.

Kar dobrih 42 odstotkov uporabnikov Sopotnikov pokliče prostovoljce za prevoz do zdravnika, nekaj več kot 34 odstotkov jih odpeljejo po opravkih, skoraj 18 odstotkov voženj pa opravijo od doma uporabnikov do pokopališča.

Tekst in foto: Občina Zagorje

Oglas

Popularno