ponedeljek, 15 julija, 2024
HomePredstavljenoPrvi šolski dan, maskoti ter silhueti Anje in Marka na Izlakah in...

Prvi šolski dan, maskoti ter silhueti Anje in Marka na Izlakah in Mlinšah

Na spletni strani AMZS je zapisano, da je“skrb za otroke v cestnem prometu, skladno z Resolucijo o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022, tudi ena od prioritet varnosti cest na svetovnem, evropskem in slovenskem ozemlju.” 

Enakim ciljem sledi Avto moto društvo Izlake in zato vsako leto pred začetkom šole medse povabimo maskoti Anjo in Marka, sodelujemo kot prostovoljci ob prvih šolskih dneh in skrbimo za varne poti šolarjev. Hkrati   na prometnejše ceste  postavimo silhuete šolarjev Anje in Marka, ki voznike opozarjata na prisotnost otrok in šolarjev na cesti. 

Maskoti AMZS na Izlakah in v Kisovcu

V ponedeljek 29.8.2022 od 12.30 do 13.00 ure bosta maskoti AMZS Anja in Marko na Izlakah (med semaforiziranim prehodom za pešce ob pošti  in križiščem pri trgovini Tuš). Iz Izlak se bosta maskoti odpravili v Kisovec, kjer skupaj z AMZS  prvič izvajamo preventivno akcijo “Še 365 dni”. 

Od 13.30 do 14.00 ure bosta maskoti v Kisovcu ob prehodu za pešce in avtobusnem postajališču.

Fotografija maskot Anje in Marka

Več informacij o akciji lahko preberete na spletnem naslovu https://www.amzs.si/varnost/projekti-in-akcije/se-365-dni pod naslovom Kampanija “Še 365 dni!” skozi leta.

Silhueti Marko in Anja na Mlinšah in Izlakah

Istega dne bomo na Mlinšah in Izlakah postavili silhueti šolarjev Anje in Marka, ki bosta opozarjala voznike na prisotnost šolarjev v prometu. Maskoti sta bili lansko leto v naselju Orehovica, letos pa smo ju zaradi obsežnejših gradbišč  prestavili na na Izlake. Drug komplet silhuet, bo postavljen na Mlinšah, saj se je zaradi gradnje kolesarske steze na Izlakah, promet čez naselje Mlinše povečal.  

Fotografija silhuete

Prostovoljci ob prvih šolskih dneh

V prvih šolskih dneh bodo člani AMD Izlake in prostovoljci skrbeli za varno pot šolarjev v Polšini, Orehovici, na Izlakah (market Tuš, prehod pri pošti, križišče pri ETI) in na Mlinšah. 

Vse naše aktivnosti izvajamo skupaj ali v sodelovanju z občinskim Svetom za preventivo in varnost v prometu Občine Zagorje.

Oglas

Popularno