ponedeljek, 15 julija, 2024
HomeHrastnikPrvo energetsko obarvano otroško igrišče v Hrastniku

Prvo energetsko obarvano otroško igrišče v Hrastniku

V poletnih dneh je občina Hrastnik naredila velik korak proti trajnostni prihodnosti z otvoritvijo prvega energetsko obarvanega igrišča.
Igrišče je postavljeno na zunanji terasi bazena Hrastnik in je tretje tovrstno igrišče v Sloveniji, ki je namenjeno predvsem najmlajšim, drugi dve takšni igrišči se nahajata v Mariboru in Kopru.

Nova igrala Lumi so prava zelena inovacija, ki združujejo igro in učenje o obnovljivih virih energije ter trajnostnem razvoju. Šest energetsko obarvanih igral in informativne table pomagajo otrokom na zabaven in aktiven način razumeti, kako lahko sami proizvajajo energijo in prispevajo k učinkoviti rabi. Močneje, kot se bodo otroci gugali, močneje bo svetila luč na igralih. To je simbol, da lahko vsak posameznik s svojimi dejanji prispeva k svetlejši prihodnosti.

Projekt je v sodelovanju z Občino Hrastnik, zasnovala družba Borzen, slovenski operater trga z elektriko in nosilec blagovne znamke Trajnostna energija. Skupaj smo ustvarili prostor, kjer se igra in trajnost prepletata v nepozabno trajnostno izkušnjo za otroke in družine.

Družba Borzen je zagotovila 23.606 € za nakup igral s podpisom pogodbe o sofinanciranju družbeno odgovornega projekta Energetsko obarvano otroško igrišče v Občini Hrastnik v letu 2024.

Janez Zemljak iz družbe Borzen, je povedal več o družbeno odgovornem projektu: »Trajnost in spremembe v smeri večje rabe obnovljivih virov energije so dolgotrajen proces, ki v prvi vrsti temelji na obveščanju in ozaveščanju vseh javnosti. Najbolj pomenljiv in dolgotrajen učinek pa dosežemo, če uspemo o obnovljivih virih energije ozavestiti naše najmlajše, kateri bodo ena izmed prvih generacij, ki bo obnovljive vire energije živela in uporabljala praktično celotno življenje in bila zagotovilo za trajne pozitivne spremembe. Vse kar počnemo danes, počnemo za jutri, za naše bodoče generacije.«

Hrastnik se s tem projektom ne le umešča na zemljevid trajnostnih občin, temveč tudi dokazuje, da je prihodnost v naših rokah – in rokah naših najmlajših. Otroci, ki se igrajo na teh igralih, postajajo ambasadorji trajnostne energije, saj s svojimi majhnimi koraki ustvarjajo veliko spremembo.

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl: “Stavek ali dva iz govora ob otvoritvi.” Prihodnost je svetla toliko kot so svetle naše misli.

Vabljeni otroci in družine, da skupaj odkrijemo čar igranja, ki ne le zabava, temveč osvetljuje našo pot k bolj zeleni prihodnosti.

Oglas

Popularno