sobota, 22 junija, 2024
HomePredstavljenoPrvojunijski občinski parlament

Prvojunijski občinski parlament

Ob občinskem prazniku je v petek v sejni dvorani Občine Trbovlje potekal že tradicionalni otroški parlament v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje, kjer so otroci spregovorili o svojem pogledu na naš kraj.

Mladim parlamentarcem sta prisluhnila tudi podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik in komandir Policijske postaje Trbovlje Aleš Oberčkal. Mladi parlamentarci so pohvalili varnost v našem kraju, poudarili, da je napredek viden in prav tako delo številnih organizacij in zavodov. Z veseljem smo ugotovili, da je bilo večino njihovih predlogov iz zadnjega parlamenta pred začetkom epidemije v teh letih realiziranih in si želijo, da bodo njihovi predlogi slišani tudi vnaprej. 

Med drugim so poudarili pomembnost rudarske dediščine v želji, da se avtentičnost rudarskih kolonij ohrani. Med svojimi željami so omenili pasji park ali adrenalinski park na Kipah, izrazili željo po zimskem bazenu ter večjemu številu parkirnih mest in čim več prireditvah namenjenih družinam. 

»Trbovlje ponujajo marsikaj, ampak, da ves napredek ohranimo in nadgradimo, je zelo pomembno, da k temu prispevamo tudi občani sami – s skupnim trudom za čistočo kraja in predvsem, da namerno ne uničujemo javnih površin in igral«, so se strinjali ob zaključku parlamenta.

Oglas

Popularno