torek, 16 julija, 2024
HomePredstavljenoPUMPAJ SLOVENIJA ZAGORJE OB SAVI 2022 - Državno prvenstvo in pokalna dirka

PUMPAJ SLOVENIJA ZAGORJE OB SAVI 2022 – Državno prvenstvo in pokalna dirka

Slovenski pokal v dirkanju na pumptrack poligonih Pumpaj Slovenija skupaj s spremljevalnim programom Grbine so fine preveša v drugi del.

V soboto 20. avgusta bo četrto prireditev, v organizaciji Zavoda za šport Zagorje in Kolesarskega kluba Zagorska dolina, gostilo Zagorje ob Savi na poligonu Pumptrack Zagorje v Športno rekreacijskem območju Evropark. Dirka na pumptracku, ki je bil leta 2017, ko so ga zgradili graditelji Alliance ASE, največji in nasploh eden prvih asfaltnih v Sloveniji, bo tudi letošnje državno prvenstvo v tej disciplini. To bo tretje slovensko prvenstvo na pumptracku!

Slovenski pokal v dirkanju na pumptrack poligonih skupaj s spremljevalnim programom Grbine so fine se tako preveša v drugi del.

V Zagorju ob Savi so lani odprli prenovljeno serijo Pumpaj Slovenija. Pumptrack na oko ni prav majhen, a je hiter, najhitrejši so zakrožili pod desetimi sekundami!

Gostitelja bosta Zavod za šport Zagorje in Kolesarski klub Zagorska dolina, katerega člani urejajo tudi bližnje stezice za gorske kolesarje pod imenom Cilenca trails.

Tudi zagorske grbine so fine

Ambasador Pumpaj Slovenija in Grbine so fine v Zagorju bo Matej Žan, inštruktor Kolesarske zveze Slovenije in vrhunski tekmovalec prostega sloga na kolesu BMX. Matej bo vodil Foksijevo kolesarsko šolo in izzive za mlade kolesarje.

Spored v Zagorju

Dan se bo začel z odprtjem prijav – ob 9.30 za Grbine so fine in ob 10. uri za dirko. Foksijevi kolesarski izzivi in šola se začno ob 10. uri, tekmovalci pa ob 12. uri začnejo prosti trening, ob 14. uri kvalifikacije in ob 16. uri finalne vožnje. Sledi dobrodelno kolesarjenje En krog za razvoj, ob 18.45 pa se začne razglasitev.

Gostitelji iz KK Zagorska dolina bodo od 9. do 12. ure brezplačno prevažali (»shuttlali«) kolesarje na vrh Cilenca trails, tako da se lahko mame in fotri, ko oddajo malega na Grbine so fine, malce sprostijo na trailih. Tudi nekaj gostinske ponudbe bo ob pumptracku.

Vse podrobnosti in prijave v razpisu: https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/koledar-2022/pumptrack-zagorje-2022/

Koledar z informacijami o vseh prireditvah: https://pumptrack.si/pumpaj-slovenija/koledar-2022/

O seriji Nosilec projekta Pumpaj Slovenija s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez.

Sobotno dogajanje bo posnela tudi kamera televizije ETV HD, posnetek si boste lahko ogledali v naslednji informativni oddaji Novice na ETV.

Oglas

Popularno